Jump to content
Sign in to follow this  
My Ukraine Cook

Квашені огірочки на зиму без оцету та цукру

Recommended Posts

Ингредиенты:

огірки свіжі
100 г солі
5 зубчиків часнику
1 л води
зонтики кропу
листя : смородини (5 шт)
хрону (1 шт),
дубу (5шт)
вишні(5 шт)
корінь хрону 2 шт

зображення_viber_2022-07-18_09-42-40-117.jpg

 

Метод

 

Промити гарно огірки, підібрати сорт який можна квасити.
Підготувати для квашення такі інгредієнти: очистити часник, промити зонтики кропу, листя вишні, смородини, дубу, хрону. Очистити й промити корінь хрону.
Беремо 3-х літровий бутель(я обов’язково його стерилізую), на дно кладемо зонтик, листя всі види, коріння хрону та часник. Накладаємо огірки, гарно втрамбовуємо.
Окремо у ківшик набираємо воду (1 л), ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, далі додаємо сіль, перемішуємо, щоб сіль розчинилась. Заливаємо рідину в бутиль на огірки, закриваємо кришкою. Даємо охолонути й ставимо в холодне місце для зберігання. Огірки можна коштувати, коли вони вже вистояться в жовтні, листопаді.
Смачні, хрумкі квашені огірки готові)

Процес приготування у відео рецепті:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×