Перейти до вмісту

My Ukraine Cook

Пользователи
  • Публікації

    65
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    13

My Ukraine Cook last won the day on 25 жовтня 2022

My Ukraine Cook had the most liked content!

Про My Ukraine Cook

  • Звання
    Осваивающий

Відвідувачі профілю

Блок відвідувачів профілю вимкнений та не відображатиметься іншим користувачам

  1. Ингредиенты: 3-4 шт кишки середньої товщини свині Сіль, сода, оцет для промивання кишок 500 г серця свине 500 г печінки яловича 500 г легких свині 1200 груднина 1,5 л кров свина 150 г часник очищеного 100 г манка 200 мл молоко 1 ч.л. сода 1ст.л -1,5ст.л. соль до смаку лавровий лист, перець горошок Нитки Трубочка для начинення Олія для змащування Гарно промити кишки з обох сторін, тоді замочить у розчині солі/соди/оцет, спочатку на одну сторону, а потім на іншу. - Легені, серце, печінку обов’язково потрібно вимочити в холодній воді, мінімум 2-3 години. - Вимочене м’ясо заливаємо холодною водою, щоб тільки покрило, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин. Потім воду зливаємо, гарно все промиваємо, наливаємо знову холодну воду, кладемо спеції сіль, лавровий лист, перець горошком, варити до готовності. Потім вийняти, охолодити і нарізати на дрібні шматочки. Складаємо все у миску. - Також нарізаємо груднинку , перемелюємо її на м’ясорубці разом з часником, додаємо до нарізаного м’яса. - Виливаємо кров у миску, і якщо є згустки, обов’язково перем’яти руками, можна збити блендером. - До нарізаного ліверу, перекрученої грудинки та часнику додаємо кров, манку, молоко, соду, спеції(сіль до смаку). Далі руками вимішуємо всю масу мінімум 30-40 хвилин(це робиться для того, щоб після приготування ковбаса при нарізанні не розкришувалась) - Беремо кишку, на один кінець зав’язуємо гарно ниткою на вузол, у інший кінець надіваємо спеціальну трубочку для начинки ковбаси, або якщо такої трубочки немає, то хтось повинен тримати за край, інша людину, накладати масу в кишку. Масу в кишку не докладаємо приблизно 10 см до кінця(щоб при готуванні кишки не полопались), зав’язуємо гарно нитками другий кінець. Складаємо начинену ковбасу на деко, проколюємо голкою по всій ковбасі. - Під час формування ковбаси потрібно вже поставити воду, щоб вона нагрівалась. Як тільки вода закипить, прикручуємо вогонь, кладемо першу ковбасу, як вода закипить, варимо 20 хвилин, кришкою не накриваємо. Зварили, виймаємо, кладемо у воду наступну ковбасу і т.д.(ковбаса не повинна довго лежати начинена) - Коли ковбаса повністю буде зварена, беремо деко, змащуємо олією, викладаємо ковбасу. Розігріваємо духовку на 80-100 і запікаємо 40 хвилин. Далі виймаємо її з духовки, даємо ковбасі охолонути і можна подавати до столу. Процес приготування у відео рецепті:
  2. Ингредиенты: 1 шт пекінська капуста(середній качан) 1 шт баночка консервованого тунця 2 шт свіжого огірка 1 ч.л. діжонської гірчиці 1 ст.л. олії оливкової сіль до смаку зелень Метод - Овочі промити та очистити. Дрібно шинкуємо капусту, огірок нарізаємо півкільцями. Все кладемо у миску. - Відкриваємо баночку з тунцем(за бажання можна олійку з нього не виливати), виделкою дрібнимо на шматочки, викладаємо до овочів. - Далі додаємо діжонську гірчицю, сіль, зелень, олію. Все гарно перемішуємо(салат заправляємо тільки перед подачею на стіл) Салат з пекінської капусти готовий, готуйте разом з нами та смакуйте всією родиною) Процес приготування у відео рецепті:
  3. Ингредиенты: 300 мл картопляного відвару 7 г сухих дріжджів 1 ч.л. цукру 1 ч.л. солі з гіркою 3 ст.л. олії 500-550 г борошна форма для хліба Метод - Всі інгредієнти для рецепта повинні бути кімнатної температури, в мисці з’єднуємо картопляний відвар, сіль, цукор, олію. Все гарно перемішуємо. - Окремо в просіяне борошно додаємо дріжджі, перемішуємо. Далі невеликими частинами додаємо його до рідини й починаємо заміс тіста, вимішуємо його 10-15 хвилин, воно повинно бути м’яке й еластичне. - Замішане тісто кладемо у миску присипану борошном, звершу накриваємо плівкою або рушником. Ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно збільшилось у 2 рази. - Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, поверхню присипаємо борошном, обминаємо, щоб вийшли зайві пухирці. Далі розкачуємо тісто в пласт(прямокутник), довжиною як форма для хліба, закручуємо у рулет, защипуємо гарно краї. Форму змащуємо олією, викладаємо тісто швом до низу, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім присипаємо сформований хліб трішки борошном, ножем робимо не глибокий надріз вздовж посередині. - Розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 40-45 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці. - Готовий спечений хліб, виймаємо з форми на решітку, накриваємо рушником, і так залишаємо до повного охолодження. Смачний домашній хліб на картопляному відварі готовий) Процес приготування у відео рецепті:
  4. Ингредиенты: 400 г натертої капусти 250 мл води 20 г дріжджів (свіжі) 250 г борошна 1 ч.л солі 1 ст.л цукру Олія для смаження Метод - Готуємо тісто: в мисці з’єднуємо воду нагріту до теплого стану, до неї додаємо цукор, дріжджі. Перемішуємо, щоб всі інгредієнти розчинились. Додаємо до рідини частинами просіяне борошно, перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти, як густа сметана. Накриваємо й ставимо в тепле місце підходити на 20 хвилин. - Окремо в мисці натираємо капусту на грубій терці. Солимо, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. - Коли підійшло тісто, віджимаємо капусту від рідини руками й кладемо її до тіста. Перемішуємо гарно ложкою, на цьому етапі можна ще тісто досолити, за вашим бажанням. Накриваємо і залишаємо підходити на 15 хвилин. - Розігріваємо пательню, наливаємо олію, тісто вже не потрібно перемішуємо, беремо ложкою його з краєчка і викладаємо на пательню. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору, з обох сторін. Смакуємо як теплими, так і охолодженими. - Смачні капустяні оладки на дріжджах готові) Процес приготування оладок у відео рецепті:
  5. Ингредиенты: Інгредієнти тісто: 250 мл молока+1 ст.л. для змащування 2 шт яйця+1 шт для змащування 30 г свіжих дріжджів 100 г мед 1 ст.л. для опари 500-550 г борошна начинка: 500 г ягід калини 200 мл вода 150 г цукру 2 ст.л. крохмаль Метод Спочатку приготуємо начинку: ягоди калини очищаємо від гілочок, далі промиваємо і викладаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Беремо протвінь викладаємо на нього калину, доливаємо воду, накриваємо зверху фольгою. Розігріваємо духовку на 200 градусів, коли вона нагріється, зменшуємо до 100 градусів, ставимо протвінь і пропарюємо калину 40 хвилин(періодично подивляйтесь, щоб не википіла вода і калина не пригоріла). Пропарити калину потрібно для того, щоб з неї прибрати гіркоту. Коли вона буде готова, зливаємо зайву рідину, і даємо охолонути. Далі викладаємо її у миску, додаємо цукор, крохмаль перемішуємо. Начинка з калини готова, поки залишаємо її в стороні. - Готуємо тісто. Для початку приготуємо опару. В нагріте молоко(не більше 30 градусів), додаємо цукор 1 ст.л, дріжджі, гарно перемішуємо, щоб розчинились цукор і дріжджі в молоці. Ставимо в тепле місце на 15 хвилин, щоб активувались дріжджі. - Коли опара готова, виливаємо її у миску, до неї додаємо олію, мед, яйця(всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури). Окремо просіюємо борошно, потім додаємо його до рідини і починаємо заміс тіста, вимішуємо не менше 10-15 хвилин, тісто повинно бути м’яким та еластичним. Далі кладемо його до миски, накриваємо рушничком, і ставимо в тепле місце підходити на 1 годину - Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, присипаємо трішки борошном, обминаємо, щоб вийшли зайві пухирці, потім розрізаємо його на рівні і бажано одинакові за вагою шматочки, і рукою скатуємо у круглі кульки. Далі розкачуємо кожну кульку в овальну форму, викладаємо начинку з калини, гарно защіпуємо краї, і кладемо на протвінь, застелений пергаментом або змащений олією. Накриваємо їх рушничком і ставимо на 20 хвилин в тепле місце, щоб пиріжки підійшли. Окремо у місткісті з’єднуємо молоко і яйце, збиваємо виделкою. Далі змащуємо яєчною сумішшю пиріжки. - Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставимо випікатись на 25-30 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці - Після випікання даємо пиріжкам охолонути, далі подаємо до столу. Процес приготування у відео рецепті:
  6. Ингредиенты: (каструля на 5л) 3,5 л води 700 г квашеної капусти 100 г пшоно 5 шт середньої картоплини 400 г м'яса 1 шт цибуля 1 шт морква 3 ст.л. томатної пасти 2 зубчики часнику сіль, перець до смаку зелень 50 г вершкового масла олія для смаження засмажки Метод Замочуємо у воді м’ясо на 3-4 години, та пшоно промиваємо і теж намочуємо на 20 хвилин. - В каструлю наливаємо (5л) 3,5 л води холодної, кладемо м’ясо(для капусняку я беру свинину, м’якиш та кістки). Ставимо на вогонь доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин( не забуваємо знімати шумівкою пінку , яка буде утворюватися від м’яса) - Як провариться м’ясо, додаємо квашену капусту(рекомендую руками віджати зайвий маринад з квашеної капусти), продовжуємо варити 30 хвилин. - Далі додаємо пшоно та цілу очищену картоплю, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, але упродовж цієї години слідкуємо, за картоплею, і коли вона звариться, виймаємо і робимо з неї пюре. - Коли пройшла 1 година, додаємо пюре, засмажку, нарізану зелень, часник, сіль, перець мелений чорний, вершкове масло. Все гарно перемішуємо, і далі проварюємо після закипання 5-10 хвилин на маленькому вогні. Далі вимикаємо вогонь(можна накрити рушником, щоб капусняк настоявся) і подаємо до столу Український капусняк з квашеної капусти та м’ясом готовий) Процес приготування у відео рецепті:
  7. Ингредиенты: 500 г капусти квашеної 2 шт яблука 1 шт морква 1 шт цибуля 1 зубчик часнику 50 мл олії домашньої сіль до вашого смаку Метод Очищаємо моркву, цибулю і яблука від шкірочки. Натираємо моркву і яблука на грубу терку. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник дрібно. Все складаємо у миску - Далі додаємо квашену капусту, заправляємо олією до смаку(сіль додавайте обережно, тому, що квашена капуста вже містить сіль). Все гарно перемішуєте. Салат Сільський готовий, подавайте до столу, дуже він смакує з топтанкою, тобто картопляним пюре) Процес приготування у відео рецепті:
  8. Ингредиенты: 300 г гарбузового пюре 250 мл молока 3 ст.л. олії 0,5 ч.л. солі 1 ч.л. цукру 11 г сухих дріжджів 750-800 г борошна олія для смаження Метод - Очищаємо та нарізаємо на маленькі шматочки гарбуз, заливаємо його кропом, ставимо на вогонь та варимо його до готовності. Коли він буде вже готовий, зливаємо воду і робимо з гарбуза пюре. - До теплого гарбузового пюре доливаємо молоко, олію, сіль, цукор, гарно перемішуємо. Окремо просіюємо борошно, додаємо до нього дріжджі, перемішуємо. Далі додаємо борошно невеликими порціями до рідини і замішуємо м’яке, еластичне тісто(вимішуємо не меньше 10-15 хвилин). - Ділимо тісто на 4 частини, кожний шматочок розкачуємо в коло і проколюємо виделкою по всьому коржі. - Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію, обсмажуємо перепічки з обох сторін до золотистого кольору на середньому вогні, накривши сковорідку кришкою. Готові перепічки можна коштувати замість хліба або до чаю з медом, варенням. Процес приготування у відео рецепті:
  9. Ингредиенты: 1-1,2 кг капусти нарізаної 2 шт буряку(середнього розміру) 2 шт моркви(середнього розміру) 4 зубчики часнику Маринад: 0,5 л води 75 г цукру(3 ст.л з гіркою) 35-40 г солі(1 ст.л. з гіркою) 100 мл оцет(6 ст.л.) 50 мл олії (3 ст.л.) Очищаємо капусту від двох верхніх листів. Нарізаємо на шматочки Складаємо у миску. - Натираємо на грубу терку буряк і моркву, додаємо до капусти. Нарізаємо навпіл часник, додаємо до овочів, все гарно перемішуємо, складаємо у тару, в якій буде маринуватись капуста. - Готуємо маринад: воду виливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, закіп ‘чуємо. Додаємо цукор, сіль, олію, оцет. Гарно перемішуємо, знімаємо з вогню, виливаємо зверху на капусти. Даємо охолонути, після накриваємо кришкою, ставимо в холодне місце. Капусту можна подавати до столу вже через 5 годин, але чим довше вона стоїть, тим вона смачніша. Процес приготування у відео рецепті:
  10. Ингредиенты: 2 кг короп(можна смажити будь-яку рибу) сіль до смаку 2-3 ст.л Кукурудзяне борошно олія для смаження Метод Рибу очищаємо від луски, чистимо всередині, промиваємо і кухонними серветками просушуємо. - Нарізаємо на шматочки(я роблю так: голову і хвіст відрізаю, і готую з них рибну юшку. Далі рибу нарізаю на шматочки, спочатку на стейки шириною 3 см, а потім навпіл по хребту). - Шматочки солимо на свій смак, і даємо постояти 15 хвилин. - Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію таку кількість, щоб риба була покрита нею на половину. В миску насипаємо борошно, я рекомендую взяти пакетик одноразовий, туди насипати борошно, кладемо рибу і гарно перемішуємо, таким способом, борошно гарно розподіляється по самому шматочку, кладемо на сковорідку. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору. Посмажену рибу подаємо до столу) Процес приготування у відео рецепті:
  11. Ингредиенты: 1 л молока 1 кг очищеного гарбуза 200 г пшона 100 г вершкового масла 100 г цукру дрібка солі Метод Промиваємо пшоно, заливаємо знову холодною водою(1:3), ставимо на вогонь, доводимо до кипіння проварюємо приблизно 20 хвилин, поки википить вода. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою, і даємо настоятись. - Очищаємо гарбуз і нарізаємо на дрібні шматочки. В каструлю наливаємо молоко, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Далі додаємо гарбуз, і варимо його до готовності. Після гарбуз можна потовкти в молоці, але якщо ви полюбляєте гарбуз шматочками, то товкти не потрібно. - Коли все готове додаємо пшоно до відвареного гарбуза у молоці, до них ще додаємо масло, цукор за смаком, сіль. Все гарно перемішуємо. Продовжуємо варити, ще пару хвилин після закипання. Далі накриваємо кришкою, накриваємо полотенцем і даємо каші настоятись близько 30 хвилин. - Гарбузова каша готова, можна подавати її до столу) Процес приготування у відео рецепті:
  12. Ингредиенты: 3 пачки локшини швидкого приготування 3 шт яйця 250 г вареної ковбаси 3 шт маринованого огірка 3 ст.л майонезу сіль, чорний мелений перець Метод - Кришимо на дрібні шматочки мівіну у миску, заливаємо окропом, накриваємо, і даємо настоятись 10 хвилин. Далі якщо залишилась рідина, зливаємо, запарену локшину викладаємо у миску в якій будемо готувати салат. - Нарізаємо кубиком: відварені яйця, мариновані огірки, варену ковбасу. Додаємо до локшини. - В кінці додаємо сіль, перець за смаком, майонез(заправляти потрібно перед додаванням на стіл), все гарно перемішуємо і подаємо до столу) Процес приготування у відеорецепті:
  13. Ингредиенты: тісто: 500 г борошна 50 г крохмалю 300 мл води холодної прокип'яченої 1/2 ч.л солі 3 ст.л олії начинка: 400 г картопляного пюре 200 г відвареної печінки 200 г відвареного серця 50 г сіль до смаку вареники можна заправити, засмажкою з цибулі або вершковим маслом, а подавати з сметанкою Готуємо начинку: нарізаємо шматочками картоплю, відварюємо її до готовності, робимо пюре. Печінку і серце, очищаємо, замочуємо в холодній воді, далі нарізаємо шматочками, відварюємо до готовності, потім перемелюємо на м’ясорубку. З’єднуємо у мисці пюре, та лівер, додаємо вершкове масло і сіль, гарно перемішуємо і даємо охолонути. - Готуємо тісто, в мисці з’єднуємо борошно, сіль, крохмаль перемішуємо, додаємо воду, і мішаємо поки рідина не вбере борошно. Далі додаємо олію і починаємо заміс тіста. Воно повинно бути м’яким та еластичним(у мене на заміс уходить приблизно 10-15 хвилин). Кладемо його у миску, накриваємо і даємо відпочити 20 хвилин. - Починаємо формувати вареники: поверхню присипаємо борошном, беремо шматочок тіста, тонко розкачуємо, видавлюємо формою кружечки(величина форми залежить від того які ви полюбляєте вареники великі чи маленькі), я використовую чашку діаметром 9 см. Зверху на кожний кружечок кладу начинку, і формуємо вареник, гарно щеплюємо краї тіста по краю. Кладемо його на відстані один від одного на рознос присипаний борошном. І так формуємо вареники зі всього тіста та начинки. - Ставимо в каструлі воду, доводимо до кипіння, солимо. Вкидаємо вареники, помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо не більше 3 хвилин. Коли вареники готові, виймаємо їх з води, заправляємо засмажкою з цибулі, або вершковим маслом. Готові вареники подаємо зі сметаною) Процес приготування у відео рецепті:
  14. My Ukraine Cook

    Салат Смачний

    Ингредиенты: 200 г шинки 1/2 б консервованого горошку 2 шт середньої моркви 2 шт солодкого перцю 1 шт зубчика часнику зелена цибуля 3 ст.л. майонезу 50 мл олії для смаження сіль, перець - Моркву, перець, цибулю і часник промити і очистити. Моркву натираємо на грубій терці, солодкий перець нарізаємо соломкою, цибулю нарізати півкільцями, часник нарізаємо дрібно. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію і викладаємо туди овочі. Просмажуємо помішуючи до м’якості овочів. Викладаємо у миску в якій будемо готувати салат - Нарізаємо кубиком шинку, дрібно нарізаємо зелену цибулю, консервований зелений горошок все додаємо до просмажених овочів. - В кінці додаємо сіль, перець та майонез(салат заправляємо перед подачею на стіл), все гарно перемішуємо. Салат готовий, можна подавати до столу. Процес приготування у відео рецепті:
  15. Ингредиенты: 1 кг очищеного товстолоба 150 г солі 150 мл оцту 3 шт. великих цибулини 100 мл соняшникової рафінованої олії лавровий лист перець горошком, гвоздика Метод Очищену тушку риби, нарізаємо на шматочки шириною до 2 см, потім перерізаємо на дві частини біля хребта. У мисці рибу засипаємо сіллю, добре перемішуємо та залишаємо на 1 годину. Далі заливаємо рибу оцтом, ставимо під гніт на 1 годину і кожні 15 хвилин перемішуємо. Після, під проточною водою промиваємо кожен шматочок, викладаємо на друшляк і даємо стекти зайвій рідині. Беремо миску в якій маринуватиметься риба і викладаємо шарами: риба - цибуля півкільцями - перець горошок 3-4 шт., гвоздику 1-2 шт, лавровий лист 2-3 шт. І так поки що не закінчиться риба. Заливаємо олією, знову ставимо під гніт і залишаємо на ніч у холодильнику. Наступного дня риба готова, можна подавати до столу. Відео-рецепт:
×