Jump to content
Sign in to follow this  
lana19

Печений перець на зиму. Без стерилізації

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець солодкий
Оцет  9%

istockphoto-92252360-612x612.jpg

 

Метод

М'ясистий солодкий перець миється і печеться в духовці до готовності. Можна відразу на двох деках.
Краще використовувати режим Конвекція.
Як тільки запеклася одна сторона, перевертаємо перець на іншу сторону.
Жодної олії не треба.
Беремо оцет 9% наливаємо у піалу. Кожну випечену гарячу перчину тримаємо за хвостик і занурюємо в оцет. Кладемо в чисту (стерилізовану) банку.
Як банка наповниться – закриваємо її чистою кришкою та закручуємо.
Приминати перець не треба – він осяде і банку буде заповнено на 2/3 – це нормально.
Краще розкладати перець відразу в кілька баночок, щоб перець трохи осів. Також для цього можна постукати дном наповненої банки об стіл.
У півлітрову банку влазить 4-5 штук. Залежить від розміру перцю.
Жодної стерилізації!


Оцет узимку взагалі не відчувається. Відкриваєш банку, а перець наче тільки спекли - чистимо від шкірки і використовуємо куди хочемо!
Смачно і просто - посолити перець і посипати дрібно посіченим чесном та зеленню. 

Перець так само можна обсмажити на сковорідці до готовності  в невеликій кількості олії. Далі все за рецептом.

 

Україна

Одеса

Війна росії  з Україною

День 946

Share this post


Link to post
Share on other sites

Як звичайна консервація. Мене частували таким перцем. І рецепт дали. А цього року побачила на нашому міському форумі, що рецепт дуже популярний.
Покликала ще Нелю для уточнення. Вона таке робила.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, я подібний рецепт робила в тому році. Тіки я на сковороді жарила на маслі. Зробила тоді пару банок,но з'їли тіки одну. Декілька банок ще стоїть. Багато консервації в тому році наробила, багато осталось. В цьому році майже нічого не роблю, треба доїдати. Стоїть в подвалі цей перець. Нічого з ним не сталося. Спікотне літо витримав. Но рецепт Лани мені більше подобається. Мої перці потягнули багато масла, і це масло відчувалося. Так що якщо би зараз робила, то запікала би в духовці.

Ланочка, і не по темі. Но не знайшла я рецепт "Лисих помідорів" здесь на форумі.  Я ж їх зробила

по твоєму рецепту. Вже і доїдаємо. Мені дуже сподобалось, чоловік каже забагато оцту. Но яблука добавила Галу, других не було. Солодкуваті і м'якенькі получились, очикувала більшого. Треба мабуть кисленьки брати і тверденькітипа Семеренки. Но самі помідори без шкірки бомба.

IMG_20240928_151258.thumb.jpg.782495dfc85326041175a0418981b73c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by musinka

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 години тому, musinka сказав:

Треба мабуть кисленьки брати і тверденькітипа Семеренки

Так. Тверді яблука залишаються твердими та хрусткими.

Неля! таке фото гарне! Мені аж маринадом запахло.
Оцет можна зменшити. Якщо робитимеш зменшуючи - напиши як вийшло.

2 години тому, musinka сказав:

Но не знайшла я рецепт

счс твій пост поділю і перенесу на ту тему. Помідори море

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×