lana19 20586 Posted September 23 Ингредиенты: Перець гострий Цукор - 1 Оцет 9% - 1 Метод Для розрізання перцю та видалення насіння (за бажанням) використовую ножиці. Якщо хочете делікатний гострий смак у перцю – видаліть насіння повністю або частково. Відрізати у перцю хвостик. Ножицями зробити розріз із одного боку перцю приблизно до середини. Вирізати мембрану із насінням. Розрізати перець на шматочки-кільця 1-2 см. Оцет змішати з цукром 1:1. Цукор ретельно розмішати до повного розчинення. Нарізаний перець скласти у банки. Банки мають бути з пластиковою або скляною кришкою! Залити солодким оцетом. Наповнені банки закрити кришками та зберігати у темному місці. Бажано у прохолодному місці. Але! необов'язково. Можна зберігати на полиці у шафі. Зазвичай, перші місяці я зберігаю банки з перцем на балконі. Через місяць можна пробувати. Роблю таку заготівлю кілька років. Перець виходить дуже смачний і хрумкий. Солодкий ароматний оцет потім додаю до борщу, салатів, маринаду. Перець можна залишити цілим. Тільки відрізати хвостик і вертикально поставити в банку і залити маринадом. Замість цукру також можна використовувати мед. Фото зробив ChatGPT. Україна Одеса Війна росії з Україною День 943 3 Natali06, Наташшшка and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Наташшшка 934 Posted September 23 Лана, дякую за рецепт! В минулому році цей перчик вдалось лише спробувати - все, що зробила(три літра) поїхало до хлопців на фронт, їм дуже смакувало! Цьогоріч теж вже чотири літра зробила)) 1 2 inucya, lana19 and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 20586 Posted September 23 Наташшшка! Це тобі велика подяка за турботу про наших хлопців на фронті! А цей рецепт дуже люблю. По-перше – смачно. По-друге - швидко. 3 Наташшшка, inucya and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites