Jump to content
Sign in to follow this  
lana19

Гострий перець у цукрово-оцтової заливці. Без термообробки

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець гострий
Цукор - 1
Оцет 9%  - 1

5443091889529152536.jpg

Метод

Для розрізання перцю та видалення насіння (за бажанням) використовую ножиці.

Якщо хочете делікатний гострий смак у перцю – видаліть насіння повністю або частково.
Відрізати у перцю хвостик.
Ножицями зробити розріз із одного боку перцю приблизно до середини.

Вирізати мембрану із насінням.
Розрізати перець на шматочки-кільця  1-2 см.
Оцет змішати з цукром 1:1. Цукор ретельно розмішати до повного розчинення.
Нарізаний перець скласти у банки. Банки мають бути з пластиковою або скляною кришкою!
Залити солодким оцетом.
Наповнені банки закрити кришками та зберігати у темному місці.
Бажано у прохолодному місці. Але! необов'язково. Можна зберігати на полиці у шафі.
Зазвичай, перші місяці я зберігаю банки з перцем на балконі.

Через місяць можна пробувати.
Роблю таку заготівлю кілька років.
Перець виходить дуже смачний і хрумкий.
Солодкий ароматний оцет потім додаю до борщу, салатів, маринаду.

Перець  можна залишити цілим. Тільки відрізати хвостик і вертикально поставити в банку і залити маринадом.
Замість цукру також можна використовувати мед.

Фото зробив ChatGPT.

 

Україна

Одеса

Війна росії  з Україною

День 943

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лана, дякую за рецепт! 

В минулому році цей перчик вдалось лише спробувати - все, що зробила(три літра) поїхало до хлопців на фронт, їм дуже смакувало!

Цьогоріч теж вже чотири літра зробила)) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наташшшка! Це тобі велика подяка за турботу про наших хлопців на фронті! :girl_love:
А цей рецепт дуже люблю. По-перше – смачно. По-друге - швидко.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×