Jump to content
Наташшшка

Перець Халапеньо маринований

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець Халапеньо

Маринад:

1л води

1 склянка цукру

2 ст.л солі

100гр оцту

3-4 ст л олії

 

1674332782_foni-club-p-fon-kukhnya-stol-17.thumb.jpg.c4a3f9ef2decfecf14bac39dcf8c77fb.jpg

 

Метод

Можна додавати солодкий перець, цибулю-порей, шалот або ріпчасту. Халапешки бажано збирати в технічній стиглості, він тоді менш гострий. 

Перець нарізаємо кружальцями товщиною десь 3мм. Чистити від насіння чи ні - вирішуйте для себе самі. З насінням - гостріший, але чистити від насіння значно довше)) Солодкий перець я сажу тоненький довгенький - саме для того, щоб так само кружальцями його додавати в цю заготовку. Цибуля теж кружальцями (тому бажано її брати довгу вузьку, порей - ідеально)

Маринад закип'ятити, закидаємо туди порізані овочі, з моменту закипання з овочами проварюємо 5-6 хвилин, розкладаємо в банки, закатуємо. Все:smile:

 Я банки напихаю щільно, тому мені цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю. Це я до того, що на два кущики можна навіть третю частину маринаду робити))

 В принципі, так можна закрити і просто солодкий перець, без гострого.

 

 Мої Халапешунчики:smilie_essen: Вибрала два відра. Завтра буду закривати.

IMG_20230729_171134.jpg

IMG_20230729_204329.jpg

 

Оля-Olima! Дякую за фото!

 

Україна

Київщина

Війна росії  з Україною

День 529

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наташа, я вчора закрила дві баночки по 0,3 літри :smilie_essen:, додавала цибулю із сіянки.

Перець і цибулю нарізала на Бернері на самій широкій вставці, мені здалося, що вийшло з розміром нормально.

Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала, а дома вже допетрила, що я зірвала і той, що залишила на насіння :animashki-myshy:. Ну нічого, ще час наче є, наросте.

IMG_20230806_090714.thumb.jpg.a132f95ba841e521cc402c631d21fc96.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ой, Ланочка рецепт оформила:smailuk10(1):, дякую!!!

4 години тому, Olima сказав:

Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала

Ой-ой-ой, а маленький навіщо підгребла? В нього ще ж ніякого смаку - трава травою! Надіюсь, сподобається перчик. Зимою, в мороз на бутику з м'яким сиром -ммм. Та й просто до м'яска теж смачно.

 А насіння, надіюсь, зберу, то поділюсь. Червоний і фіолетовий точно будуть, а от білий і жовтий щось цього року в аутсайдерах(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Маленький набереться смаку і гостроти від великого :smileys-mehrere-smilies-994855:.

Насправді я не знала, що маленький халапеньо не гострий. Тепер знатиму. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ух, доїла я сьогодні баночку з перцем. Можна напишу свої враження?

Перець такий їм тільки одна я, я полюбляю з'їсти пару кусочків з чим небудь.

Добре, що я накидала малого перця, бо якщо він забрав гостроту з великого, то тільки з великим було би ну дуже гостро. 

На наступний рік буду варити трохи менше за часом, бо хоч і варила по рецепту, але трохи м'якуватий вийшов. Десь в ютубі зустрічала відео, то там автор сказав, щоб був хрумкий, то перець варити не треба, а тільки закіпить, то одразу по банкам треба фасувати його.

І мабуть олії не буду додавати, або зменшу кількість, бо як тільки відкрила банку, то перець показався масляний, вже як від'їла його трохи, то наче і нормально тої олії стало. 

Так що, Наталочка, рецепт з невеликими змінами думаю, що приживеться, у всякому разі насіння своє зібрала і вже думаю в якому місці садити той перець мені в цьому році :ukr:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сьогодні закрила перець. Варила його 4 хвилини, олії зменшила в два рази. Трохи халапень почервоніли, то не викидати ж їх. Розбавила це діло трохи цибулею  і ще у мене був один кущ червоного перцю гіркого бараній ріг, також пішов дружити з халапешками. Взимку буду смакувати :smilie_essen:

 

IMG_20240901_143703.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 година тому, Olima сказав:

Сьогодні закрила перець

Молодчинка!

А я вибрала вже червоним, і тиждень стоїть в ящику - руки не доходять закрити. 

Доречі, я трохи збільшила кількість оцту на пробу, і нам так сподобалось більше, бо перчик тоді зовсім не м'який.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×