Наташшшка 964 Posted August 6, 2023 Ингредиенты: Перець Халапеньо Маринад: 1л води 1 склянка цукру 2 ст.л солі 100гр оцту 3-4 ст л олії Метод Можна додавати солодкий перець, цибулю-порей, шалот або ріпчасту. Халапешки бажано збирати в технічній стиглості, він тоді менш гострий. Перець нарізаємо кружальцями товщиною десь 3мм. Чистити від насіння чи ні - вирішуйте для себе самі. З насінням - гостріший, але чистити від насіння значно довше)) Солодкий перець я сажу тоненький довгенький - саме для того, щоб так само кружальцями його додавати в цю заготовку. Цибуля теж кружальцями (тому бажано її брати довгу вузьку, порей - ідеально) Маринад закип'ятити, закидаємо туди порізані овочі, з моменту закипання з овочами проварюємо 5-6 хвилин, розкладаємо в банки, закатуємо. Все Я банки напихаю щільно, тому мені цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю. Це я до того, що на два кущики можна навіть третю частину маринаду робити)) В принципі, так можна закрити і просто солодкий перець, без гострого. Мої Халапешунчики Вибрала два відра. Завтра буду закривати. Оля-Olima! Дякую за фото! Україна Київщина Війна росії з Україною День 529 5 lana19, fronya40, Магда and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2175 Posted August 6, 2023 Наташа, я вчора закрила дві баночки по 0,3 літри , додавала цибулю із сіянки. Перець і цибулю нарізала на Бернері на самій широкій вставці, мені здалося, що вийшло з розміром нормально. Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала, а дома вже допетрила, що я зірвала і той, що залишила на насіння . Ну нічого, ще час наче є, наросте. 4 lana19, fronya40, Наташшшка and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Наташшшка 964 Posted August 6, 2023 Ой, Ланочка рецепт оформила, дякую!!! 4 години тому, Olima сказав: Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала Ой-ой-ой, а маленький навіщо підгребла? В нього ще ж ніякого смаку - трава травою! Надіюсь, сподобається перчик. Зимою, в мороз на бутику з м'яким сиром -ммм. Та й просто до м'яска теж смачно. А насіння, надіюсь, зберу, то поділюсь. Червоний і фіолетовий точно будуть, а от білий і жовтий щось цього року в аутсайдерах( 2 lana19 and Olima reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2175 Posted August 6, 2023 Маленький набереться смаку і гостроти від великого . Насправді я не знала, що маленький халапеньо не гострий. Тепер знатиму. 2 Наташшшка and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2175 Posted February 4 Ух, доїла я сьогодні баночку з перцем. Можна напишу свої враження? Перець такий їм тільки одна я, я полюбляю з'їсти пару кусочків з чим небудь. Добре, що я накидала малого перця, бо якщо він забрав гостроту з великого, то тільки з великим було би ну дуже гостро. На наступний рік буду варити трохи менше за часом, бо хоч і варила по рецепту, але трохи м'якуватий вийшов. Десь в ютубі зустрічала відео, то там автор сказав, щоб був хрумкий, то перець варити не треба, а тільки закіпить, то одразу по банкам треба фасувати його. І мабуть олії не буду додавати, або зменшу кількість, бо як тільки відкрила банку, то перець показався масляний, вже як від'їла його трохи, то наче і нормально тої олії стало. Так що, Наталочка, рецепт з невеликими змінами думаю, що приживеться, у всякому разі насіння своє зібрала і вже думаю в якому місці садити той перець мені в цьому році . 1 Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2175 Posted September 1 Сьогодні закрила перець. Варила його 4 хвилини, олії зменшила в два рази. Трохи халапень почервоніли, то не викидати ж їх. Розбавила це діло трохи цибулею і ще у мене був один кущ червоного перцю гіркого бараній ріг, також пішов дружити з халапешками. Взимку буду смакувати 1 Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Наташшшка 964 Posted September 1 1 година тому, Olima сказав: Сьогодні закрила перець Молодчинка! А я вибрала вже червоним, і тиждень стоїть в ящику - руки не доходять закрити. Доречі, я трохи збільшила кількість оцту на пробу, і нам так сподобалось більше, бо перчик тоді зовсім не м'який. 1 Olima reacted to this Share this post Link to post Share on other sites