Перець Халапеньо маринований

Автор: Наташшшка, в Овочеві
Коротко

Маринований халапеньо кружальцями на зиму: маринад з 1л води, 1 склянки цукру, 2 ст.л солі, 100гр оцту і 3-4 ст л олії. Овочі проварюють у маринаді 5-6 хвилин з моменту закипання і закатують у банки. До халапеньо можна додати солодкий перець і цибулю — порей, шалот або ріпчасту.

Інгредієнти

• Перець Халапеньо
  • Маринад
  • води — 1л
  • цукру — 1 склянка
  • солі — 2 ст.л
  • оцту — 100гр
  • олії — 3-4 ст л
Що ще приготувати з цих продуктів →

Метод

Можна додавати солодкий перець, цибулю-порей, шалот або ріпчасту. Халапешки бажано збирати в технічній стиглості, він тоді менш гострий. 

Перець нарізаємо кружальцями товщиною десь 3мм. Чистити від насіння чи ні - вирішуйте для себе самі. З насінням - гостріший, але чистити від насіння значно довше)) Солодкий перець я сажу тоненький довгенький - саме для того, щоб так само кружальцями його додавати в цю заготовку. Цибуля теж кружальцями (тому бажано її брати довгу вузьку, порей - ідеально)

Маринад закип'ятити, закидаємо туди порізані овочі, з моменту закипання з овочами проварюємо 5-6 хвилин, розкладаємо в банки, закатуємо. Все:smile:

Я банки напихаю щільно, тому мені цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю. Це я до того, що на два кущики можна навіть третю частину маринаду робити))

В принципі, так можна закрити і просто солодкий перець, без гострого.

Мої Халапешунчики:smilie_essen: Вибрала два відра. Завтра буду закривати.

Оля-Olima! Дякую за фото!

Україна

Київщина

Війна росії  з Україною

День 529

Оцінка рецепта

Ще немає оцінок — будьте першими
Готували за цим рецептом? Оцініть:

Питання й відповіді

Який маринад для халапеньо?

На 1л води — 1 склянка цукру, 2 ст.л солі, 100гр оцту і 3-4 ст л олії. Авторка пише, що при щільно набитих банках цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю.

Скільки варити халапеньо в маринаді?

За рецептом — 5-6 хвилин з моменту закипання з овочами. Учасниці, у яких перець вийшов м'якуватим, наступного разу варили 4 хвилини.

Як зробити маринований халапеньо хрусткішим?

Учасниці пишуть, що перець менш м'який, якщо трохи збільшити кількість оцту або варити його 4 хвилини.

Чи треба чистити халапеньо від насіння?

Авторка лишає це на ваш вибір: з насінням перець гостріший, але чистити від насіння значно довше.

Схожі рецепти

Наташа, я вчора закрила дві баночки по 0,3 літри :smilie_essen:, додавала цибулю із сіянки.

Перець і цибулю нарізала на Бернері на самій широкій вставці, мені здалося, що вийшло з розміром нормально.

Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала, а дома вже допетрила, що я зірвала і той, що залишила на насіння :animashki-myshy:. Ну нічого, ще час наче є, наросте.

Ой, Ланочка рецепт оформила:smailuk10(1):, дякую!!!

Olima написав(-ла):

Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала

Ой-ой-ой, а маленький навіщо підгребла? В нього ще ж ніякого смаку - трава травою! Надіюсь, сподобається перчик. Зимою, в мороз на бутику з м'яким сиром -ммм. Та й просто до м'яска теж смачно.

А насіння, надіюсь, зберу, то поділюсь. Червоний і фіолетовий точно будуть, а от білий і жовтий щось цього року в аутсайдерах(

Маленький набереться смаку і гостроти від великого :smileys-mehrere-smilies-994855:.

Насправді я не знала, що маленький халапеньо не гострий. Тепер знатиму. 

Ух, доїла я сьогодні баночку з перцем. Можна напишу свої враження?

Перець такий їм тільки одна я, я полюбляю з'їсти пару кусочків з чим небудь.

Добре, що я накидала малого перця, бо якщо він забрав гостроту з великого, то тільки з великим було би ну дуже гостро. 

На наступний рік буду варити трохи менше за часом, бо хоч і варила по рецепту, але трохи м'якуватий вийшов. Десь в ютубі зустрічала відео, то там автор сказав, щоб був хрумкий, то перець варити не треба, а тільки закіпить, то одразу по банкам треба фасувати його.

І мабуть олії не буду додавати, або зменшу кількість, бо як тільки відкрила банку, то перець показався масляний, вже як від'їла його трохи, то наче і нормально тої олії стало. 

Так що, Наталочка, рецепт з невеликими змінами думаю, що приживеться, у всякому разі насіння своє зібрала і вже думаю в якому місці садити той перець мені в цьому році :ukr:.

Сьогодні закрила перець. Варила його 4 хвилини, олії зменшила в два рази. Трохи халапень почервоніли, то не викидати ж їх. Розбавила це діло трохи цибулею  і ще у мене був один кущ червоного перцю гіркого бараній ріг, також пішов дружити з халапешками. Взимку буду смакувати :smilie_essen:

Olima написав(-ла):

Сьогодні закрила перець

Молодчинка!

А я вибрала вже червоним, і тиждень стоїть в ящику - руки не доходять закрити. 

Доречі, я трохи збільшила кількість оцту на пробу, і нам так сподобалось більше, бо перчик тоді зовсім не м'який.

Вчора нахалапеніла:smilie_essen:.

Якийсь у мене новий сорт халапеньо Лимонна спеція, він жовтенький і не такий гострий. У баночці дуже гарно виглядає. І ще за порадою Наталочки також трішки збільшила кількість оцту, додавала цибулю шалот. Варила 4 хвилини.

SvetikM Учасники
Olima написав(-ла):

Вчора нахалапеніла:smilie_essen:.

Якийсь у мене новий сорт халапеньо Лимонна спеція, він жовтенький і не такий гострий. У баночці дуже гарно виглядає. І ще за порадою Наталочки також трішки збільшила кількість оцту, додавала цибулю шалот. Варила 4 хвилини.

Напевно вийшло смачно, з унікальною ноткою смаку. 

Щоб відповісти або поставити запитання, увійдіть на форум.

УвійтиЗареєструватися