Jump to content
Sign in to follow this  
Elenka

Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 1

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець слабогострий типу цицак - 1кг
Часник - 1 головка
Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 120мл
Окріп
Сіль - 1 ст.л (з невеликою гірочкою)
Цукор - 1 ч.л.
Лимонна кислота -  1/4 ч. л.

 

1 кг перцю міститься у 2 банки по 1 л

5350310558596983785 (1).jpg
 

Метод

Перець помити, обрізати плодоніжку.  Дати просохнути перцю. Нарізати шматочками по 3-4 см. Часник почистити, нарізати слайсами.
Укласти перець в 1л банку, додати часник.
Потім всипати в банку солі, цукор,  лимонної кислоти.
Влити  оцту  і долити окріп до верху. Закрити закаточними кришками. Банки поставити на кришки, дати охолонути під рушником.
Через 5 днів перець готовий, можна відкривати та куштувати.
Зберігати відкриту банку у холодильнику.
Я один раз використала 9% оцет, розводила кип'яченою водою 1:1.
Лимонну кислоту додавати обов'язково, завдяки їй перець хрумкий.
 

На фото у банку перець за цим рецептом, а в піалі – за другим. Другий мені смачніший.

 

 

Україна

Запоріжжя

Війна росії  з Україною

День 1010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×