Перець, фарширований капустою, маринований
Невеликі болгарські перці щільно фарширують капустою з морквою та петрушкою, укладають у банки і заливають двічі: спершу окропом на 20 хвилин, потім киплячим маринадом. Маринад на 1 л води: 1 ст. л. солі з гіркою, 150 г цукру, 150 мл оцту, 50–100 мл олії.

Інгредієнти
- перець болгарський
- капуста
- морква
- часник, перець гіркий, петрушка, лавр.аркуш, душ.перець — за смаком
- Маринад
- вода — 1 л
- сіль — 1 ст.л. з гіркою
- цукор — 150 г
- оцет — 150 мл
- олія вирощує. 50-100 мл (я — 60 мл)
Метод
Перець підготуємо як для фарширування. Краще брати дрібний перець, його краще укладати і більше влазить.
Капусту нашаткуємо дрібно, змішаємо з морквою і пертушкою.
Перець треба наштовхати капустою щільно, допомагаючи пальцем)))

Укласти перці у банку будь-якого обсягу, намагаючись зробити це щільніше. Вільні місця між перцями можна заповнити капустою. На дно покласти спеції та добавки за бажанням. За бажання можна в кожну перчину додатково вкласти зубок часнику (зустрічала такий варіант).

Банку залити окропом до плічок, похитати, щоб вода зайшла у всі перці і вийшло повітря, долити до верху. Прикрити кришкою, витримати 20 хв.
Воду злити через кришку ретельно.
Приготувати маринад і киплячим маринадом залити банку, похитати, долити і закатати. Перевернути до охолодження (я не загортаю).
P. S.
Т.к. перці з першої партії були великі, то після їх поїдання залишилося півбанки найсмачнішого розсолу. Вилити його рука не підвелася. І я вигадала! Нашаткувала свіжої капусти, додала морквину. У розсіл, що залишився, додала по щіпці солі, 0,5 ч.л. цукру та 0,5 ч.л. оцту і довела до кипіння. Розсолом, що кипить, залила капусту і винесла її на балкон до ранку. На ранок вийшов просто шалений капустяний салат! Тоненько нашаткувала цибулю, перемішала, додала трішечки ароматної олії і .... аааа, як це смачно!!!!
Я тепер завжди салат з капусти робитиму тільки так! Спробуйте самі!
Пи.пи.си. Але якщо робити просто салат, не використовуючи розсол, що залишився, то пропорції розсолу залиште як в рецепті.
Салат у розсолі може зберігатися в холодильнику довго.
Люди, це просто смаколик! Зими не дочекалися, пройшов місяць і 2 дні, чоловік тицьнув пальцем у банку зі словами "це хочу!"
Відкрила, спробували... і я побігла на базар за перцем!
Оцінка рецепта
Питання й відповіді
Який перець брати?
Некрупний: його легше укладати, і в банку влазить більше.
Чи треба стерилізувати банки з перцем?
Ні: банку заливають окропом на 20 хвилин, зливають, заливають киплячим маринадом, закатують і перевертають до охолодження.
Коли можна відкривати?
Авторка відкрила першу банку вже через місяць.
Що зробити з розсолом?
Залишок розсолу підходить для салату зі свіжої капусти; такий салат довго зберігається в холодильнику (порада авторки).
Схожі рецепти
Света, закрыла я такой перчик. Когда поробую расскажу как на вкус. Выглядит заманчиво.
Спасибо за рецепт.
Лена, красивые баночки, и перец такой конкретный. Надеюсь, что не разочаруешься.
А я еще не делала. Все надеялась, что в октябре приготовлю, когда перец уже убирают с полей, его много на базаре и недорого можно купить. Но вчерашний поход на базар оказался шоком, цены очень прыгнули, придется не ждать октября и покупать сейчас.
Девочки,и мальчики,у кого ещё остался на огороде перец , очень советую приготовить,я в этот году "пас"-цены на овощи не гуманные,но с удовольствием подтверждаю : перчик изумительный получается(специально пересмотрела свои записи,пропорции практически такие-же)
Я на днях сняла на даче свой перец, практически последний. Но он не для этого рецепта, у меня из поздних перцев только Капи (из Варуса, какой год его сажаю). Но пойду на базар в субботу и куплю небольшой, обязательно сделаю хоть пару банок.
У нас перец на базаре 40- 45 такой, как в миске на моем фото выше. Про кубовидный красный вообще молчу.