-
Content Count
1315 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
260
Справжня господиня last won the day on November 3
Справжня господиня had the most liked content!
About Справжня господиня
-
Rank
Ветеран
- Birthday June 28
Информация
-
Пол
Женщина
-
Город
Днепр, Тополь
-
Род занятий
писинерка
-
Настоящее имя
Светлана
Recent Profile Visitors
The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Джерки з курячого/свинячого філе
-
Дяна reacted to a post in a topic: Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
-
Дяна reacted to a post in a topic: Кухонні посиденьки (балачки)
-
Olima reacted to a post in a topic: Кухонні посиденьки (балачки)
-
Olima reacted to a post in a topic: Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
-
спокусницЯ reacted to a post in a topic: Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
-
Магда reacted to a post in a topic: Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
-
Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом. Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
-
А в нас вчора опалення включили! Батареї зранку вже тепленькі, покращало.
-
Olima reacted to a post in a topic: Джерки з курячого/свинячого філе
-
lana19 reacted to a post in a topic: Джерки з курячого/свинячого філе
-
спокусницЯ reacted to a post in a topic: Джерки з курячого/свинячого філе
-
Джерки з курячого/свинячого філе
Справжня господиня replied to Наташшшка's topic in Мясо / Колбасные изделия
Дівчата, натрапила на такий ролік в ютубі, може стане у нагоді -
Natali06 reacted to a post in a topic: Квашана капуста від Справжньої господині
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Тісто для піци Пітера Рейнхарта
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Квашана капуста від Справжньої господині
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Квашана капуста від Справжньої господині
-
Вчора напекла пиріжків з рис+яйце+зел.лук Спекла пиріг з яблуками і кремом, не фоткала, бо вже спакувала. В мого синочка сьогодні день народження, зараз йду до нього з подарунками. Він народився в 15-00, от всі роки поздоровляємо в цей час.
-
Справжня господиня bookmarked a post in a topic Лазжан
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Коврижка "Оксана"
-
Дівчата й хлоп*ята, ось зробила тему про свою капусту Сьогодні тільки почала писати і ХОП! весь вчорашній текст з*явився!!!
-
Капуста піздніх сортів біля 3 кг Сіль 1,5 ст.л. Цукор 2 ст.л. Вода 1 л Морква 1 шт. Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти). Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше. Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася. Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього. Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7. Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще. І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні. Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні. Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю. Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова. З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік). Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую. На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові. Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода! А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато! А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі! Написала все як роблю, як що неясно, то питайте. Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу.
-
Вчора зробила такий перець, три 0,5л банки. Не знаю, як піде в нас таке, але не змогла пройти мимо отого красівущого перцю по 18 грн! Тільки я перець не запекала, а жарила в каструльці.
-
Зранку написала великій рецепт і комп глюкнув. Знову буду писати, зараз зайнята.
-
Справжня господиня bookmarked a post in a topic Аджика грузинская с орехами
-
Ну раз так, щаз розпишу.
-
Оля, в нас на базарі був рядок з безоплатними пільговими місцями. Оказується, є якесь положення, що кожен базар повинен мати 10% таких безоплатних місць - пільговики, інваліди, герої радянського союзу тощо. І в нас на базарі такі місця окупувалися пенсіонерами з самого ранку, влітку вже з 5 ранку займали. Бо місць не так багато, а пільговиків куча. Я сама бігла займати місце о 6 ранку, потім верталась додому снідати, взяти товар, тепліше одягнутися. Ну так ще можна було торгувати, бо з дачі привозили яблука-груші-сливи багато ящиків, я стояла за прилавком, а Вова з гаражу на кравчучці підвозив. В мене ж все поруч, 100-300 метрів від базару. А з восені до весни я продавала квашану капусту, в мене були свої покупці, я довго не стояла. Та з капустою мені і місця треба було набагато менше, та й взимку вже мало пільговиків було, то не влітку з овочами. А в цьому році ми продали дачу, вже торгувати нічим. І почали реконструкцію базару, ряди перенесли в інше місце, пільг немає. Тому я з капустою зав*язала, бо буде виторг копійки з тим містовим, одна морока.
-
Я трошки наквасила, бо їсти не можемо, а хочеться. Якась в мене вона солона вийшла, якась не така. Тепер треба її кудись пристраювати. В цьому році продавати на базарі не буду, в нас іде реконструкція базару і прибрали всі безоплатні пенсійні місця. А платити по 65 грн кожного разу містове то шо я з тої капусти буду мати.
-
Наталя, ні, це не кінг-кліп. Кінг-кліп рожева, крупніша, а ця сіра і більш плямиста. Кінг-кліп в магазині теж є, дорога, зараза.
-
Дівчатка, ви все знаєте. Розкажіть, будьласка, що то за риба-заяць? В сусідньому рибному появилася, продавцици нахвалюють, але я почитала про неї відгуки і вони різні. Кому смачна, кому гірка. Не хочеться викинути гроші, а рибку люблю.
-
Справжня господиня reacted to a post in a topic: Грузинская аджика
-
В мене поруч зупинка транспорту і на ній всю осінь продають овочі у великому наметі. Асортимент гарний, ціни краще базарних. В жовтні я завжди купляю перець солодкий на всілякі закатки. Купувала по 30, потім по 20 хапала, а вчора взагалі по 15 гривень за кіло і на вибір!!! Ото я вже нагрібла того перцю, що прийшлося докупляти кришок-закруток, бо банки тільки такі пусті нужної ємності. Вчора наварила ціленький перчик і закрила ще 4 літра, будемо той перець весь пів-зими їсти. Пішла ще сьогодні, а нема дешевенького, вже величенький і по 35. Ну і не треба. Бо завтра на роботу, ніколи його робити.
-
Блін, ви так смачно все розказуєте... думала, що вже закінчила вчора заготівельний сезон, а тут таке... Вова з часником їсти не може, а я можу, тому зроблю піврецепта. Ну якщо гіркий перець ще знайду. А який з повного рецепта вихід аджики?