Справжня господиня 3261 Posted September 11, 2023 Ингредиенты: груші цупкі 2 кг лимон середній 1,5 шт. (або 1 великий) цукор 0,8-1 кг гвоздика 5 бутонів В мене в цьому році знов вродили груші. Маю одне дерево Любіміца Клаппа, кожен рік гілки лежать на землі від врожаю. Вирішила зварити варення з груш, раніше не робила. Для варення треба брати стиглі, але тверді груші, тоді не розваряться в кашу. Груші порізати скибочками. Лимон з кожурою порізати невеликим кубиком. В каструлю, де будете варити варення, складати шарами груші, лимон і цукор. Води не треба! Залишити на ніч або на 12 годин. Буде багато соку з груш. Каструлю поставити на середній вогонь і довести варення до кипіння. Виключити і залишити на 12 годин (приблизно). Я варила зранку і ввечері. Так варити варення 4-6 днів, доводячи до кипіння і вистоювати. Варення потроху буде густіти, дольки груш становляться полупрозорими, смачними. Коли варення буде потрібної вам гущини, то в останнє кіп*ятіння киньте в каструлю гвоздику і проваріть десь 10 хвилин на середньому вогні. Гарячим розкладайте в банки, щоб в кожну банку попала 1 гвоздичка. Закатайте. Вихід приблизно 2 літра. Дууже смачне і красиве варення!!! І чому я раніше таке не варила? Лимоном перекладати обов*язково спочатку, так груша залишиться ціленькими дольками. Украіна Дніпро Війна росії з Україною День 565 3 Наташшшка, Elenka and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites