Справжня господиня 3261 Posted August 7 Ингредиенты: Яблука/груші Цукор Лимон Метод З такого способу готування виходить чудовий результат. Це варення ідеально підходить для начинки пирогів, пиріжків, рогаликів! Його смачно просто їсти без нічого. Груші (яблука) вимити, нарізати шматочками. У форми, придатні для використання в духовці, насипати фрукти і зверху притрусити цукром. Кількість цукру залежить від стиглості та солодощі фруктів. У мене груші були дуже солодкі, тож я на кожну скляну форму сипала по 2 ст. л. цукру. Також можна трохи посипати ваніліном (ванільним цукром). Яблука можна посипати корицею. В кожну форму в мене вміщається 1,2-1,3 кг нарізаних фруктів. У мене великі скляні форми SIMAX, обидві стають поруч в духовку. На ці дві скляні форми я використовувала 1 середній лимон. Лимон зі шкірою порізати невеликими шматочками та посипати зверху груші. Не хочете кислоти у варенні – не кладіть лимон зовсім або покладіть небагато, для аромату. Як посипали цукром - не перемішувати! Форми поставити в духовку 200 град. на 30 хв. Через півгодини витягнути та перемішати, знову поставити в духовку. Перемішувати кожні 30-40 хвилин. Але можна й не перемішувать. Тримати в духовці варення до потрібної консистенції. Вра[****]те, що при охолодженні варення трохи густіє. Прямо з духовки розкладати варення у стерильні банки та закрити. Зберігається чудово! Я якось вимкнула яблучне варення увечері і забула його витягнути з духовки. А вранці ми з чоловіком виявили чудові мармеладові шматочки яблук! До банок вони не дожили, з'їли та не помітили. Можна не чекати загусання варення і розкласти в банки його напіврідким. Якщо після остигання у формі варення вам здасться рідким, його можна знову поставити в духовку і довести до потрібної кондиції. Варення "ледаче" тому, що не треба стояти над ним, помішувати, зливати, заливати... Повірте, що така заготовка дуже відрізняється смаком від звичного вареного варення. Це варення дуже нагадує цукати. Я так "ліниво" роблю яблука та груші, взимку саме ці банки з'їдаються першими. Додам, що саме яблучне воно виходить просто бомба! Ми його з чоловіком мимохідь зжираємо просто з форми, і пастилу робити не треба! Пи. си. Я таке варення роблю кілька років, мене навчила моя подруга. Варення не закисає у банці, можна робити взагалі без цукру. Пропорції виключно на ваш смак! Зберігається чудово в квартирі в коморі. Дані фото були зроблені для участі у конкурсі, взяла груші, що було під рукою. Після конкурсу мій рецепт було надруковано у журналі "Свати" №6 жовтень 2015р. 3 Natali06, Наташшшка and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites