Jump to content
LLika

Варення з гострого перцю та яблук

Recommended Posts

Ингредиенты:

Червоний солодкий перець (очищений) - 220г
Червоний гострий перець - 55г 
Яблука твердих сортів (очищені та без серцевини) - 180г
Цукор - 180г
Білий винний оцет (Оцет) - 10г,
Долька від зірочки бадьяну - 1шт
Перець душистий - 1-2 горошини
Коріандр - 1горошина.

lemon-slices-shallots-garlic-tomatoes-and-peppers-on-a-black-cement-floor_1106939-77091.jpg

Метод

Смак виходить гостро-солодкий
1 день. З вечора – почистити яблука від шкірки та середцевини та червоний солодкий перець від насіння. Порізати яблука, перець, а гострий перець із насінням.
Скласти в каструлю та засипати цукром. Залишити до обіду наступного дня.
2 день. Маса пустила сік. Поставити в повільний вогонь і довести до кипіння. Варити на повільному вогні приблизно 20-25 хвилин.
Вимкнути. За допомогою блендера змолоти всю масу до однорідного стану. І знову поставити на вогонь. Трохи плювалося варення після того як пробила блендером, майте це на увазі.
Додати бадьян, запашний перець, коріандр (оскільки я люблю гвоздику, то поклала 2 зірочки гвоздики і одне насіння кардамону). Проварити все хвилин 15. Додати винний укус, проварити ще п'ять хвилин і перекласти в стерильну баночку. Закатати кришками, я не перевертали і не укутувала їх. 

Україна

Війна росії  з Україною

День 927

Хотіла похвалитися, що у неділю закрила варення з гострого перцю, моєму чоловікові дуже подобається і мені також. Закривала спеціально у маленькі баночки.

Смак звичайно ж дуже оригінальний. При варінні весь час хотілося зробити пробу, але так, щоб цілу ложку , але ризикувати ніхто з домашніх не схотів.
IMG_20230924_104453.jpg

LLika, Анжела я робила це варення. Дякую за рецепт!
Цукра поклала в 2 р менше, на мій смак навіть солодко. Інгредієнти взяла в тій же кількості, але додала сіль та оцту винного трохи більше – за смаком.
Правда насіння з гострого перцю я видалила – не подобаються. Тому добитися гостроти було не просто, тричі гострий перчик додавала.
Варення вийшло дуже пікантним, густим, напівпрозорим, дуже гарним. Смак дивовижний!