Jump to content
LLika

Варення з гострого перцю та яблук

Recommended Posts

Ингредиенты:

Червоний солодкий перець (очищений) - 220г
Червоний гострий перець - 55г 
Яблука твердих сортів (очищені та без серцевини) - 180г
Цукор - 180г
Білий винний оцет (Оцет) - 10г,
Долька від зірочки бадьяну - 1шт
Перець душистий - 1-2 горошини
Коріандр - 1горошина.

lemon-slices-shallots-garlic-tomatoes-and-peppers-on-a-black-cement-floor_1106939-77091.jpg

Метод

Смак виходить гостро-солодкий
1 день. З вечора – почистити яблука від шкірки та середцевини та червоний солодкий перець від насіння. Порізати яблука, перець, а гострий перець із насінням.
Скласти в каструлю та засипати цукром. Залишити до обіду наступного дня.
2 день. Маса пустила сік. Поставити в повільний вогонь і довести до кипіння. Варити на повільному вогні приблизно 20-25 хвилин.
Вимкнути. За допомогою блендера змолоти всю масу до однорідного стану. І знову поставити на вогонь. Трохи плювалося варення після того як пробила блендером, майте це на увазі.
Додати бадьян, запашний перець, коріандр (оскільки я люблю гвоздику, то поклала 2 зірочки гвоздики і одне насіння кардамону). Проварити все хвилин 15. Додати винний укус, проварити ще п'ять хвилин і перекласти в стерильну баночку. Закатати кришками, я не перевертали і не укутувала їх. 

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 927

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хотіла похвалитися, що у неділю закрила варення з гострого перцю, моєму чоловікові дуже подобається і мені також. Закривала спеціально у маленькі баночки.

Смак звичайно ж дуже оригінальний. При варінні весь час хотілося зробити пробу, але так, щоб цілу ложку , але ризикувати ніхто з домашніх не схотів.
IMG_20230924_104453.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

LLika, Анжела я робила це варення. Дякую за рецепт!
Цукра поклала в 2 р менше, на мій смак навіть солодко. Інгредієнти взяла в тій же кількості, але додала сіль та оцту винного трохи більше – за смаком.
Правда насіння з гострого перцю я видалила – не подобаються. Тому добитися гостроти було не просто, тричі гострий перчик додавала.
Варення вийшло дуже пікантним, густим, напівпрозорим, дуже гарним. Смак дивовижний!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×