Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Абрикоси перетерті з цукром/Готуємо свіже варення з абрикос без варки на зиму)

Recommended Posts

Ингредиенты:

2 кг очищених абрикос
4 кг цукру
1 шт апельсин
вихід
4 л свіжого абрикосового варення)

зображення_viber_2022-07-12_08-35-39-691.jpg

Метод

Підготуємо абрикоси, їх треба ретельно промити та обсушити, зайва волога зашкодить в подальшому зберіганні. Виймаємо кісточки.
Апельсин – він додасть кислинку в абрикосовій масі, та підсилить смак та аромат абрикос, обдаємо його окропом, нарізаємо півкільцями.

Абрикоси й апельсин перемелюємо на м’ясорубку. Все з’єднуємо в одній великій мисці, гарно перемішуємо. Тепер нам потрібно додати цукру, для зберігання абрикос до 1 року ідеальна пропорція фруктової маси й цукру буде на 1 кг перемеленої маси 2 кг цукру. Цукор слугує консервантом, тому недостатня його кількість, приведе до того що абрикоси зіпсуються(заграють). - - Коли всипали цукор, дуже гарно треба перемішати. Далі миску з масою залишаємо на столі, періодично помішуючи, на 3 години до повного розчинення цукру.
Підготуємо баночки, їх треба дуже гарно помити зі содою, прополоснути під проточною водою і простерилізувати разом з кришками.
Розливаємо абрикосову масу по баночках, тільки 1 см не доливаємо до кінця, а зсипаємо цукром, роблячи таким чином цукрову подушку. Накриваємо кришечками й ставимо в холодильник на зберігання до наступного урожаю)

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×