Перейти до вмісту
справжня господиня

Хінкал кавказський

Recommended Posts

20231120_130619.jpg

Тісто як на вареники/пельмені - 300 г

Фарш яловичий/баранячий (можна свинячий) - 300 г

Цибуля - 1-2 шт.

Олія для смаження

Спочатку зробіть тісто, його треба зовсім трошки. Можна заздалегідь кусок тіста відрізати від тіста для пельменів чи вареників і заморозити. А можна нашвидкуруч зробити заварене окропом.

На сковорідці піджарити на олії дрібнопорізану цибулю до золотавого коліру. Додати туди фарш, подавити його на мілкі грудочки і обжарювати на середньому вогні до готовності.

20231120_124350.thumb.jpg.8fc617b4cd4d959b36a117c251a19e48.jpg

В широку каструлю налити води, посолити, довести до кипіння.

Поки вода закипає (а фарш готується), відрізати кусочок тіста, розкачати його в тонку ковбаску. Так все тісто підготувати.

Вода закипіла, і ми прямо у воду починаємо ножицями різати ковбаску з тіста під кутом, відрізаючи тоненьку смужку.

20231120_124341.thumb.jpg.5f641c327f27dd5e3cb714f72627fa14.jpg

А можна заздалегідь нарізати.

В каструлі помішали, щоб не прилипло, і так нарізали все тісто.

Варяться кусочки тіста недовго, як макарони. З води вийняти шумовкою, додати трохи масла.

На тарілку положіть зварене тісто, зверху фарш (ну як макарони Болоньезе). Все, страва готова! Смачного!

20231120_130614.jpg

 

Це не хінкалі ! Це називається хінкал ! Готують таке народи північного Кавказу, аварці, дагестанці, уйгури тощо.

Автентичний хінкал виглядає дещо інакше. М*ясо варять великими шматами, потім розбирають його на менші кусочки.

Сам хінкал це товстеньке тісто, нарізане ромбиками і зварене. Подають на великому блюді з одного боку хінкал, з другого боку м*ясо. Готують соус зі сметани+зелень+сіль+часник, іноді ще дають томатний соус. Їдять так - кусочок тіста рукою вмокають в соус, з*їдають, в кінці м*ясо.

Я побачила ролік в ютубі з такою собі лайт версією хінкала. За півгодини зробила і ми пообідали, нам було дуже смачно!

Звісно, таких страв з тістом/макаронами та м*ясом у різних видах багато в кожній кухні світу. Але ж це дійсно ситно і смачно!

 

 

 

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Светлана, спасибо большое за рецепт, За оформление. Действительно, очень простой вариант, все просто и наглядно.

Приготовлю.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ніби нашої галушки брат))

Дякую за рецепт, обов"язково зроблю теж!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×