Jump to content
Справжня господиня

Лайфхаки при консервуванні

Recommended Posts

Пропоную в цій темі ділитися хитрощами, які допомогають нам в процесі консервування.

Посуд, приладдя, спеції, зберігання, способи закаток та закруток тощо.

5429228826019362554.jpg

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дівчатка, порадьте мені кришки для консервації під ключ (закатку). Зараз багато продається, бо сезон настав. Треба з м*якої бляхи, щоб ключ катав легко. Бо колись купила в акцію в Аврорі, а вони прям складочками знизу заламувалися від ключа. То бляха така жорстка, не годиться, так з ними намучилася.

Мені не треба оті з картинами та візерунками художніми зверху, вони дорогі. Щось проще, та щоб не заіржавіли через місяць. 

Поки маю запас штук на 30 з минулого року, та ще оті під закрутку є нові.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Свєтуль, я стараюсь брати кришки з малюнками. Мені здається вони більш  мʼякі Може трішки дорожче, але катаються легко.  І легче  і  на ключ і на руки)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я ось тут собі на сьомому десятку років відкрила очевидний факт. Я навчилася правильно закривати кришки твіст-офф! Тільки не хіхікайте, я реально неправильно їх закривала. Ну, тобто банки були закриті і не протікали, все нормально. Просто іноді сам процес не відразу виходив, потрапити різьбленням до тих канавок іноді не з першого разу вдавалося. А зараз – ТА-ДАМ! - Сам фокус.
Кришку кладемо на банку, починаємо крутити проти годинникової стрілки до помітного клацання – кришка села у бороздку – і після цього вже закручуємо кришку за годинниковою стрілкою до упору.
Ось і вся хитрість.
Напевно, всі про це знають, одна я як вася радію "відкриттю"

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 годин тому, Natali06 сказав:

Свєтуль, я стараюсь брати кришки з малюнками. Мені здається вони більш  мʼякі Може трішки дорожче, але катаються легко.  І легче  і  на ключ і на руки)

Та я ж не про самі малюнки, я про виробника чи напис на кришках. Ну там Полінка, Подарунок літа, Хуторянка тощо. Якщо є фото, то зовсім добре.

В нас є кришки з чорним покриттям і на ньому прям картини - петриківська розпис, орнаменти, прям картини. Вони дорогі, хочеться подешевше. Чи купити такі...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ну раз я цю тему зробила, то напишу, як в мене.

Коли була в мене дача, то було зовсім інакше, але зараз я в квартирі і ще працюю 3 через 3. Тому всі закупи і закрутки роблю періодично, а не кожен день як раніше. Доводиться робити деякі запаси з урахуванням цього.

Раніше пішла нарвала листя хріну на городі чи сусідка дала. Зараз я при нагоді купляю на базарі великий пучок листя, ріжу ножицями на невеликі кусочки і засушую. Сушити треба в темному місті, тоді листя будуть зеленого кольору. А як консервую, то кладу в банку той гербарій. Листя зберігаю в картонному закритому ящичку. От тільки трошки посушила, вже вчора в огірки сувала.

20250706_000215.thumb.jpg.39d5f99fa8fc48f0b76e71b94dc177e2.jpg

Кріп раніше на дачі було косою косити. Я виривала оті "дерева" з добре розвиненим насінням. Зонтики окремо сушила, а все бадилля різала кусочками і теж сушила. Знаєте, як восени вже в жовтні добре з ним помідори квасити, бо де ж той кріп.

Насіння кропу теж збирала, іменно воно дає той дух в консервації. Один рік в мене голого насіння було пляшка 2л!  Сиплю насіння в банки замість свіжого кропу.

Також сушила листя вишні і смородини.

В спеціальному ящичку для консервації в мене лежать лавровий лист, насіння гірчиці, духмяний і гіркий перець горошком , гвоздика, сода, часник, гіркий перець свіжий і сушений, насіння кропу, гербарій. З ящичка беру тільки на закрутки. Бо я  тоді не мечусь по кухні в пошуках чогось, бо буває треба прям зараз. 

А в вас як?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×