Справжня господиня 3798 Posted June 21 Пропоную в цій темі ділитися хитрощами, які допомогають нам в процесі консервування. Посуд, приладдя, спеції, зберігання, способи закаток та закруток тощо. 3 Наташшшка, lana19 and fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3798 Posted Saturday at 01:54 PM Дівчатка, порадьте мені кришки для консервації під ключ (закатку). Зараз багато продається, бо сезон настав. Треба з м*якої бляхи, щоб ключ катав легко. Бо колись купила в акцію в Аврорі, а вони прям складочками знизу заламувалися від ключа. То бляха така жорстка, не годиться, так з ними намучилася. Мені не треба оті з картинами та візерунками художніми зверху, вони дорогі. Щось проще, та щоб не заіржавіли через місяць. Поки маю запас штук на 30 з минулого року, та ще оті під закрутку є нові. 2 Natali06 and fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18220 Posted Saturday at 07:27 PM Свєтуль, я стараюсь брати кришки з малюнками. Мені здається вони більш мʼякі Може трішки дорожче, але катаються легко. І легче і на ключ і на руки) 2 fronya40 and Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3798 Posted Saturday at 11:47 PM Я ось тут собі на сьомому десятку років відкрила очевидний факт. Я навчилася правильно закривати кришки твіст-офф! Тільки не хіхікайте, я реально неправильно їх закривала. Ну, тобто банки були закриті і не протікали, все нормально. Просто іноді сам процес не відразу виходив, потрапити різьбленням до тих канавок іноді не з першого разу вдавалося. А зараз – ТА-ДАМ! - Сам фокус. Кришку кладемо на банку, починаємо крутити проти годинникової стрілки до помітного клацання – кришка села у бороздку – і після цього вже закручуємо кришку за годинниковою стрілкою до упору. Ось і вся хитрість. Напевно, всі про це знають, одна я як вася радію "відкриттю" 1 1 РАДУШКА and Natali06 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3798 Posted Sunday at 06:15 AM 10 годин тому, Natali06 сказав: Свєтуль, я стараюсь брати кришки з малюнками. Мені здається вони більш мʼякі Може трішки дорожче, але катаються легко. І легче і на ключ і на руки) Та я ж не про самі малюнки, я про виробника чи напис на кришках. Ну там Полінка, Подарунок літа, Хуторянка тощо. Якщо є фото, то зовсім добре. В нас є кришки з чорним покриттям і на ньому прям картини - петриківська розпис, орнаменти, прям картини. Вони дорогі, хочеться подешевше. Чи купити такі... Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3798 Posted Monday at 12:47 PM Ну раз я цю тему зробила, то напишу, як в мене. Коли була в мене дача, то було зовсім інакше, але зараз я в квартирі і ще працюю 3 через 3. Тому всі закупи і закрутки роблю періодично, а не кожен день як раніше. Доводиться робити деякі запаси з урахуванням цього. Раніше пішла нарвала листя хріну на городі чи сусідка дала. Зараз я при нагоді купляю на базарі великий пучок листя, ріжу ножицями на невеликі кусочки і засушую. Сушити треба в темному місті, тоді листя будуть зеленого кольору. А як консервую, то кладу в банку той гербарій. Листя зберігаю в картонному закритому ящичку. От тільки трошки посушила, вже вчора в огірки сувала. Кріп раніше на дачі було косою косити. Я виривала оті "дерева" з добре розвиненим насінням. Зонтики окремо сушила, а все бадилля різала кусочками і теж сушила. Знаєте, як восени вже в жовтні добре з ним помідори квасити, бо де ж той кріп. Насіння кропу теж збирала, іменно воно дає той дух в консервації. Один рік в мене голого насіння було пляшка 2л! Сиплю насіння в банки замість свіжого кропу. Також сушила листя вишні і смородини. В спеціальному ящичку для консервації в мене лежать лавровий лист, насіння гірчиці, духмяний і гіркий перець горошком , гвоздика, сода, часник, гіркий перець свіжий і сушений, насіння кропу, гербарій. З ящичка беру тільки на закрутки. Бо я тоді не мечусь по кухні в пошуках чогось, бо буває треба прям зараз. А в вас як? 5 Магда, Наташшшка, цифра and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites