Справжня господиня 3461 Posted March 25, 2024 Ингредиенты: Опара 15 г свіжих дріжджів 200 мл теплого молока 100 г борошна Тісто 40 г вершкового масла/маргарина 2 яйця 50 г цукру 400 г борошна 2 ст.л. олії 6 г солі Вінчиком змішати все для опари, дати піднятися за 30 хв. Одне яйце вбити в мисочку, додати сіль і збити до однорідності. Сіль розбиває білок і яйце стає однорідним. Друге яйце просто збити без солі окремо. Масло/маргарин кімнатної Т змішати з яйцем з сіллю і додати туди половину другого яйця. Всипати цукор, перемішати як получиться. Додати суміш в опару, змішати. Додати борошно і замісити тісто. Як воно стане кулею, додати олію і вимішувати хвилин 8-10. Можна на хп. Готове тісто м'яке, трошки липне до рук, але відліпає добре. Якщо треба, то додайте борошна 20-30 г. Не забийте. Тісто в теплому місті підходе годину, щоб втричі стало більше. Тісто обм'яти, вимісити. Готово. Ну а далі робіть що завгодно. Перше фото пиріжки з тушеною квашеною капустою. Посипане чорним кунжутом (нігелою) і трохи білим кунжутом. Друге фото з бринза+творог+кріп і зелена цибуля. Посипано білим кунжутом. Як розкидаєте тісто на порції, то підкатайте кульками і залиште під плівкою на 15 хв. Потім кожну кульку розкачати качалкою не сильно, залишити на 5 хв. А потім вже розкачуйте до нужного розміру, кладіть начинку. На деко всі вироби прикрити плівкою і дати розстойку десь з півгодини. Включаємо духовку на 190 град. Половинкою залишеного яйця змастити всі вироби і залишити на 10-15 хвилин, поки гріється духовка. Яйце повинно підсохнути (для блискучої красивої поверхні), але якусь посипку на кшалт кунжута/маку треба на яйце сипати зразу, щоб прилипло. Випікати 16-17 хв. без конвекції. Якщо треба, то грилем підрум'янити зверху. Після духовки я зразу на вироби бризкаю водою для тонкої м'якої корочки. Ото і все. Ну ДУЖЕ-ДУЖЕ добре тісто! 7 fronya40, lana19, Наташшшка and 4 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15928 Posted March 27, 2024 Светуля,ти неугомона!😘 В тебе ще в ще будуть нові найкращі рецепти. Дякую, дорогенька. 2 lana19 and Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Наталия63 104 Posted June 23, 2024 Свєтуль! Я тільки на цьому тижні робила пиріжки з фруктою та ватрушки з твого тіста (дивного)!!! Це просто атас! Всі, кого я пригощала, сказали, що смачніших ще не куштували! 1 Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3461 Posted June 23, 2024 Наталочко, дуже рада, що ти зробила пиріжки з цього тіста, воно дійсно чудове! Ватрушки виходять дуже смачнющі! А тепер спробуй пиріжки з мого рецепту цього, це взагалі неперевершене щось!!! Але воно для пиріжків з солодкою начинкою чи булочок. Пухове!!! Share this post Link to post Share on other sites
Наталия63 104 Posted June 29, 2024 В 23.06.2024 в 20:59, Справжня господиня сказав: А тепер спробуй пиріжки з мого рецепту цього, це взагалі неперевершене щось!!! Обов'язково спробую! Дякую тобі! Share this post Link to post Share on other sites