Перейти до вмісту
справжня господиня

Смачне тісто на пиріжки/пироги

Recommended Posts

Ингредиенты:

Опара

15 г свіжих дріжджів

200 мл теплого молока

100 г борошна

Тісто

40 г вершкового масла/маргарина

2 яйця

 50 г цукру

400 г борошна

2 ст.л. олії

6 г солі

20240324_213146.thumb.jpg.1016ecef405d3a3eb0c04a2f45880a39-removebg-preview.jpg

 

Вінчиком змішати все для опари, дати піднятися за 30 хв.

Одне яйце вбити в мисочку, додати сіль і збити до однорідності. Сіль розбиває білок і яйце стає однорідним.

Друге яйце просто збити без солі окремо.

Масло/маргарин кімнатної Т змішати з яйцем з сіллю і додати туди половину другого яйця.

Всипати цукор, перемішати як получиться. 

Додати суміш в опару, змішати.

Додати борошно і замісити тісто.

Як воно стане кулею, додати олію і вимішувати хвилин 8-10. Можна на хп.

Готове тісто м'яке, трошки липне до рук, але відліпає добре. Якщо треба, то додайте борошна 20-30 г. Не забийте.

Тісто в теплому місті підходе годину, щоб втричі стало більше. Тісто обм'яти, вимісити. Готово.

Ну а далі робіть що завгодно.

 

Перше фото пиріжки з тушеною квашеною капустою. Посипане чорним кунжутом (нігелою) і трохи білим кунжутом.

Друге фото з бринза+творог+кріп і зелена цибуля. Посипано білим кунжутом.

Як розкидаєте тісто на порції, то підкатайте кульками і залиште під плівкою на 15 хв. Потім кожну кульку розкачати качалкою не сильно, залишити на 5 хв. А потім вже розкачуйте до нужного розміру, кладіть начинку.

На деко всі вироби прикрити плівкою і дати розстойку десь з півгодини.

Включаємо духовку на 190 град.

Половинкою залишеного яйця змастити всі вироби і залишити на 10-15 хвилин, поки гріється духовка. Яйце повинно підсохнути (для блискучої красивої поверхні), але якусь посипку на кшалт кунжута/маку треба на яйце сипати зразу, щоб прилипло.

Випікати 16-17 хв. без конвекції. Якщо треба, то грилем підрум'янити зверху.

Після духовки я зразу на вироби бризкаю водою для тонкої м'якої корочки.

20240323_212753.thumb.jpg.639563f1b22aa3d013466f8f91d1282e-removebg-preview.jpg

Ото і все. Ну ДУЖЕ-ДУЖЕ добре тісто!

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Светуля,ти неугомона!😘 В тебе ще в ще будуть нові найкращі рецепти. Дякую, дорогенька.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×