Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Опара

15 г свіжих дріжджів

200 мл теплого молока

100 г борошна

Тісто

40 г вершкового масла/маргарина

2 яйця

 50 г цукру

400 г борошна

2 ст.л. олії

6 г солі

20240324_213146.thumb.jpg.1016ecef405d3a3eb0c04a2f45880a39-removebg-preview.jpg

 

Вінчиком змішати все для опари, дати піднятися за 30 хв.

Одне яйце вбити в мисочку, додати сіль і збити до однорідності. Сіль розбиває білок і яйце стає однорідним.

Друге яйце просто збити без солі окремо.

Масло/маргарин кімнатної Т змішати з яйцем з сіллю і додати туди половину другого яйця.

Всипати цукор, перемішати як получиться. 

Додати суміш в опару, змішати.

Додати борошно і замісити тісто.

Як воно стане кулею, додати олію і вимішувати хвилин 8-10. Можна на хп.

Готове тісто м'яке, трошки липне до рук, але відліпає добре. Якщо треба, то додайте борошна 20-30 г. Не забийте.

Тісто в теплому місті підходе годину, щоб втричі стало більше. Тісто обм'яти, вимісити. Готово.

Ну а далі робіть що завгодно.

 

Перше фото пиріжки з тушеною квашеною капустою. Посипане чорним кунжутом (нігелою) і трохи білим кунжутом.

Друге фото з бринза+творог+кріп і зелена цибуля. Посипано білим кунжутом.

Як розкидаєте тісто на порції, то підкатайте кульками і залиште під плівкою на 15 хв. Потім кожну кульку розкачати качалкою не сильно, залишити на 5 хв. А потім вже розкачуйте до нужного розміру, кладіть начинку.

На деко всі вироби прикрити плівкою і дати розстойку десь з півгодини.

Включаємо духовку на 190 град.

Половинкою залишеного яйця змастити всі вироби і залишити на 10-15 хвилин, поки гріється духовка. Яйце повинно підсохнути (для блискучої красивої поверхні), але якусь посипку на кшалт кунжута/маку треба на яйце сипати зразу, щоб прилипло.

Випікати 16-17 хв. без конвекції. Якщо треба, то грилем підрум'янити зверху.

Після духовки я зразу на вироби бризкаю водою для тонкої м'якої корочки.

20240323_212753.thumb.jpg.639563f1b22aa3d013466f8f91d1282e-removebg-preview.jpg

Ото і все. Ну ДУЖЕ-ДУЖЕ добре тісто!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Свєтуль! Я тільки на цьому тижні робила пиріжки з фруктою та ватрушки з твого тіста (дивного)!!! Це просто атас! Всі, кого я пригощала, сказали, що смачніших ще не куштували!:girlhand:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочко, дуже рада, що ти зробила пиріжки з цього тіста, воно дійсно чудове! Ватрушки виходять дуже смачнющі!

А тепер спробуй пиріжки з мого рецепту цього, це взагалі неперевершене щось!!!

Але воно для пиріжків з солодкою начинкою чи булочок. Пухове!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 23.06.2024 в 20:59, Справжня господиня сказав:

А тепер спробуй пиріжки з мого рецепту цього, це взагалі неперевершене щось!!!

Обов'язково спробую! Дякую тобі!:girlhand:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×