Jump to content
Sign in to follow this  
My Ukraine Cook

Швидке дріжджове тісто для жарених пиріжків. Пиріжки з картоплею та кропом

Recommended Posts

Ингредиенты:

800 гр. борошна
250 мл. теплої води
250 мл. окропу
10 гр. сухих швидкодійний дріжджів
1 ст. цукру
1 ч. л. солі
3 ст. олії
Рослинна олія для смаження
Начинка:
Картопля
Кріп
Вершкове масло
сіль

зображення_viber_2022-05-26_14-31-06-959.jpg

Метод

Сспочатку приготуємо начинку: очищаємо картоплю, ріжемо її на дрібні шматочки, заливаємо водою і ставимо варити до готовності. Далі зливаємо воду, додаємо до картоплі вершкове масло та сіль. Робимо топтанку, додаємо нарізаний дрібно кріп, перемішуємо, накриваємо і залишаємо до повного охолодження.
- Готуємо тісто, в місткість виливаємо теплу воду, висипаємо цукор, сіль. Окремо в мисці просіюємо борошно, до нього додаємо дріжджі, перемішуємо.
- Додаємо борошно до теплої води перемішуємо поки борошно не вбере вологу, потім додаємо окріп, і тепер добре замішуємо, під час замісу додаємо олію, і вимішуємо до моменту коли тісто буде еластичне, м’яке і не липне до рук (10-15 хвилин).
- Тісто використовують відразу, ділимо на частини приблизно 50-60 гр, потім качалкою розкочуємо коло, кладемо начинку, закріплюємо краї.
- Розігріваємо пательню, наливаємо олії так що б вона покривала на половину пиріжка, і викладаємо пиріжок швом вниз, смажимо до золотистого кольору з обох сторін.
Смачні пиріжки зі швидкого дріжджового тіста готові)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×