Jump to content
Sign in to follow this  
Коник

Пиріжки з фаршем та картоплею

Recommended Posts

Ингредиенты:

Вода  - 125мл
Рослинна олія  - 125мл
Маргарин
(Можна додати вершкове масло) - 125г
Борошно пшеничне (± 1 ст.л.) - 500г
Розпушувач 1ч.л.
Фарш м'ясний - 250г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля 300г
Вершкове масло - 50г
Курячі яйця - 1 шт.
Сіль - 0.5 ч.л.
Хмелі-сунелі - за смаком
Мелений коріандр - за смаком
Куркума - за смаком
Суміш перців мелених - за смаком
Зелень
(Сушена зелень петрушки, базиліка та кропу)

photo1698097256.jpeg

 

Метод

Тісто:

В миску вливаємо теплу кип’ячену воду (125 мл), додаємо 1/3 чайної ложки солі, та рослинну олію (125 мл), все перемішуємо, додаємо розтоплений маргарин (або масло) (125 г), все ретельно перемішуємо.
Додайте частинами просіяне борошно (500 г) з 1 ч.л розпушувача і ретельно вимішайте тісто. Може знадобитись більше або менше, все залежить від вашого борошна. 
Тісто збираємо в кулю і кладемо  в пакет на 30 хвилин.


В цей час робимо начинку:
В глибоку миску дрібно  поріжте цибулю,  додайте за смаком спеції (суміш перців, коріандр, хмелі-сунелі, куркуму, сіль, те що любите)
Додайте до цибулі м'ясний фарш (250-300 г) і також ретельно вимішайте.
Дрібно  наріжте картоплю (можна потерти на тертці або подрібнити блендером), я різала кубиком на маленькій насадці терки Berner. Робила і більшим кубиком але тоді картопля більше відчувається і наче не встигає приготуватися, хоча можливо у мене така картопля… 
Додайте за смаком сухі  кріп, базилік, петрушку. Ретельно перемішайте начинку і залиште начинку трохи постояти, всім смакам подружитись.

Приготування:
Тісто розділити на 12 частин, у мене кожна вийшла десь по 73 г.
З кожного шматочка катаємо колобок, потім розминаємо в плаский коржик, кладемо начинку і защипуємо пиріжок, залишаючи зверху трохи відкритої начинки.
Пиріжки викладаємо на деко, вкрите пергаментом, в центр кожного пиріжка покласти шматочок масла та змастити зверху збитим яйцем.

Screenshot_42ААА.jpg

 

Фото інтернет.


Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові.

Пиріжки смачні, ситні і легкі в приготуванні.
Смачного.

Україна

Київ

Війна росії  з Україною

День 608

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 24.10.2023 в 08:56, Коник сказав:

Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові.

Протикати саме тісто чи через начинку проходити?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я пиріжки та подібні пироги ніколи не тикаю шпажкою. Якщо начинка сама по собі соковита, то і шпажка буде волога. Тісто все одно буде пропечене, якщо знизу донце пиріжка буде піджареного коліру. Навіщо те протикання...

От здобне тісто у великому об*ємі то можу тикати, ну типа кекси, пироги, бісквіт... А малі пиріжки, якщо зверху і знизу рум*яні і Т випікання і час були правильні, то і в середині будуть готові.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 година тому, справжня господиня сказав:

Якщо начинка сама по собі соковита, то і шпажка буде волога

О, саме це мене і цікавило! Дякую!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×