Перейти до вмісту
Коник

Пиріжки з фаршем та картоплею

Recommended Posts

Ингредиенты:

Вода  - 125мл
Рослинна олія  - 125мл
Маргарин
(Можна додати вершкове масло) - 125г
Борошно пшеничне (± 1 ст.л.) - 500г
Розпушувач 1ч.л.
Фарш м'ясний - 250г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля 300г
Вершкове масло - 50г
Курячі яйця - 1 шт.
Сіль - 0.5 ч.л.
Хмелі-сунелі - за смаком
Мелений коріандр - за смаком
Куркума - за смаком
Суміш перців мелених - за смаком
Зелень
(Сушена зелень петрушки, базиліка та кропу)

photo1698097256.jpeg

 

Метод

Тісто:

В миску вливаємо теплу кип’ячену воду (125 мл), додаємо 1/3 чайної ложки солі, та рослинну олію (125 мл), все перемішуємо, додаємо розтоплений маргарин (або масло) (125 г), все ретельно перемішуємо.
Додайте частинами просіяне борошно (500 г) з 1 ч.л розпушувача і ретельно вимішайте тісто. Може знадобитись більше або менше, все залежить від вашого борошна. 
Тісто збираємо в кулю і кладемо  в пакет на 30 хвилин.


В цей час робимо начинку:
В глибоку миску дрібно  поріжте цибулю,  додайте за смаком спеції (суміш перців, коріандр, хмелі-сунелі, куркуму, сіль, те що любите)
Додайте до цибулі м'ясний фарш (250-300 г) і також ретельно вимішайте.
Дрібно  наріжте картоплю (можна потерти на тертці або подрібнити блендером), я різала кубиком на маленькій насадці терки Berner. Робила і більшим кубиком але тоді картопля більше відчувається і наче не встигає приготуватися, хоча можливо у мене така картопля… 
Додайте за смаком сухі  кріп, базилік, петрушку. Ретельно перемішайте начинку і залиште начинку трохи постояти, всім смакам подружитись.

Приготування:
Тісто розділити на 12 частин, у мене кожна вийшла десь по 73 г.
З кожного шматочка катаємо колобок, потім розминаємо в плаский коржик, кладемо начинку і защипуємо пиріжок, залишаючи зверху трохи відкритої начинки.
Пиріжки викладаємо на деко, вкрите пергаментом, в центр кожного пиріжка покласти шматочок масла та змастити зверху збитим яйцем.

Screenshot_42ААА.jpg

 

Фото інтернет.


Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові.

Пиріжки смачні, ситні і легкі в приготуванні.
Смачного.

Україна

Київ

Війна росії  з Україною

День 608

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Зацікавила начинка- фарш і картопелька- обов'язково і собі зроблю!

Дякую за рецепт!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 24.10.2023 в 08:56, Коник сказав:

Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові.

Протикати саме тісто чи через начинку проходити?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я пиріжки та подібні пироги ніколи не тикаю шпажкою. Якщо начинка сама по собі соковита, то і шпажка буде волога. Тісто все одно буде пропечене, якщо знизу донце пиріжка буде піджареного коліру. Навіщо те протикання...

От здобне тісто у великому об*ємі то можу тикати, ну типа кекси, пироги, бісквіт... А малі пиріжки, якщо зверху і знизу рум*яні і Т випікання і час були правильні, то і в середині будуть готові.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, справжня господиня сказав:

Якщо начинка сама по собі соковита, то і шпажка буде волога

О, саме це мене і цікавило! Дякую!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×