Jump to content
справжня господиня

Булочки з дитинства "як по 9 копійок"

Recommended Posts

 

борошно  550 г

молоко  250 мл

дріжджі свіжі  22 г (або 8 г сухих)

цукор  130 г

ванільний цукор  3 ч. л. (пакетик)

сіль  0,5 ч. л.

яйце  1 +1 білок 

сливочне масло  м'яке   80 г

Для смазки булочок: 1 жовток+ 1-2 чайна ложка молока

 

Спочатку зробіть опару: дріжджі залити частиною теплого молока, додати 1-2 ложки цукру і 2-3 ложки борошна, ретельно перемішати і залишити на 15-20 хв.

Далі замісити тісто, сливочне масло кімнатної температури вмішати в тісто в самому кінці замісу.

Я частину масла замінила на маргарин.

Залишити тісто підійматися в теплому місті на 1,5-2 години.

Далі тісто обм'яти, трохи вимісити. Розділити на кульки, підкатати їх і залишити відпочити на 15 хв. 

Далі робіть хоч булками, хоч пиріжками.

На деко складіть, дайте розстойку тісту приблизно 20-30 хв.

Змішайте жовток з молоком і змажте  вироби ретельно зо всіх сторін. Підсушіть змазку 10 хв. перед духовкою, поки вона гріється.

Випікайте при 180 град. 15 хвилин, верх-низ (в мене без конвекції).

20230919_212851.thumb.jpg.adae58552ef7081dfae3f55fba202f94.jpg20230919_215306.thumb.jpg.3bf680e06a3fa70e2912983b159de3f1.jpg

Частину тіста зліпила пиріжками з повидлом 2 рядка, далі просто булки.

Дівчата, що вам казати... Я навроді дама з досвідом, перепекла вже не одну тону тих пиріжків і булок. Але це ...   !!!!!!!!! В мене немає слів, щоб написати свої відчуття та враження! Ця випічка неперевершена!!! Я досі не пекла такого смачного і пухкого тіста! Тепер закину всі рецепти і буду пекти тільки цей.

Оті булки по 9 копійок з нашого дитинства! 

Тільки з'їла останню булочку з маслом з чайком. Не повірете, пройшло 2 доби, а булка майже як тільки спечена! 

Я заморозила половину пиріжків, цікаво, як вони будуть після розморозки.

 

Edited by справжня господиня

Share this post


Link to post
Share on other sites

О, я зовсім недавно згадувала ті булочки по 9 копійок) У нас на сайті є схожий рецепт. Дуже давно я його тут знайшла і внадилася пекти їх майже кожні два дні. Підтверджую, це дуууже смачно. Пекла і як звичайні булочки, і крутила з них кранці з маком. За літо набрала 5 кг, аж тоді схаменулася, та з тих пір тепер сама як булочка :)

Дуже раджу тим, у кого є сила волі)

 

ось, знайшла старе фото, це було літо 2015 року, а наче сто років тому) 

20150601_141050.jpg

Edited by Магда

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталя, дякую за відгук і чудове фото. 

Я теж після випічки набираю вагу, і чоловік теж, тому стримую себе і печу дуже рідко. Половину роздаю, бо потім скинути той кг дуже важко. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×