Jump to content
Справжня господиня

Булочки з дитинства "як по 9 копійок"

Recommended Posts

 

борошно  550 г

молоко  250 мл

дріжджі свіжі  22 г (або 8 г сухих)

цукор  130 г

ванільний цукор  3 ч. л. (пакетик)

сіль  0,5 ч. л.

яйце  1 +1 білок 

сливочне масло  м'яке   80 г

Для смазки булочок: 1 жовток+ 1-2 чайна ложка молока

 

Спочатку зробіть опару: дріжджі залити частиною теплого молока, додати 1-2 ложки цукру і 2-3 ложки борошна, ретельно перемішати і залишити на 15-20 хв.

Далі замісити тісто, сливочне масло кімнатної температури вмішати в тісто в самому кінці замісу.

Я частину масла замінила на маргарин.

Залишити тісто підійматися в теплому місті на 1,5-2 години.

Далі тісто обм'яти, трохи вимісити. Розділити на кульки, підкатати їх і залишити відпочити на 15 хв. 

Далі робіть хоч булками, хоч пиріжками.

На деко складіть, дайте розстойку тісту приблизно 20-30 хв.

Змішайте жовток з молоком і змажте  вироби ретельно зо всіх сторін. Підсушіть змазку 10 хв. перед духовкою, поки вона гріється.

Випікайте при 180 град. 15 хвилин, верх-низ (в мене без конвекції).

20230919_212851.thumb.jpg.adae58552ef7081dfae3f55fba202f94.jpg20230919_215306.thumb.jpg.3bf680e06a3fa70e2912983b159de3f1.jpg

Частину тіста зліпила пиріжками з повидлом 2 рядка, далі просто булки.

Дівчата, що вам казати... Я навроді дама з досвідом, перепекла вже не одну тону тих пиріжків і булок. Але це ...   !!!!!!!!! В мене немає слів, щоб написати свої відчуття та враження! Ця випічка неперевершена!!! Я досі не пекла такого смачного і пухкого тіста! Тепер закину всі рецепти і буду пекти тільки цей.

Оті булки по 9 копійок з нашого дитинства! 

Тільки з'їла останню булочку з маслом з чайком. Не повірете, пройшло 2 доби, а булка майже як тільки спечена! 

Я заморозила половину пиріжків, цікаво, як вони будуть після розморозки.

 

Edited by справжня господиня

Share this post


Link to post
Share on other sites

О, я зовсім недавно згадувала ті булочки по 9 копійок) У нас на сайті є схожий рецепт. Дуже давно я його тут знайшла і внадилася пекти їх майже кожні два дні. Підтверджую, це дуууже смачно. Пекла і як звичайні булочки, і крутила з них кранці з маком. За літо набрала 5 кг, аж тоді схаменулася, та з тих пір тепер сама як булочка :)

Дуже раджу тим, у кого є сила волі)

 

ось, знайшла старе фото, це було літо 2015 року, а наче сто років тому) 

20150601_141050.jpg

Edited by Магда

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталя, дякую за відгук і чудове фото. 

Я теж після випічки набираю вагу, і чоловік теж, тому стримую себе і печу дуже рідко. Половину роздаю, бо потім скинути той кг дуже важко. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сьогодні псіханула і напекла булок з цього тіста. Начинка вишня з рецепту Фрекен Бок. 

 

20240614_204242.thumb.jpg.cdaf54e94397dedeeffc4a470ba568f0.jpg

Це тааак смачно, не передати!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×