Справжня господиня 3261 Posted September 22, 2023 (edited) борошно 550 г молоко 250 мл дріжджі свіжі 22 г (або 8 г сухих) цукор 130 г ванільний цукор 3 ч. л. (пакетик) сіль 0,5 ч. л. яйце 1 +1 білок сливочне масло м'яке 80 г Для смазки булочок: 1 жовток+ 1-2 чайна ложка молока Спочатку зробіть опару: дріжджі залити частиною теплого молока, додати 1-2 ложки цукру і 2-3 ложки борошна, ретельно перемішати і залишити на 15-20 хв. Далі замісити тісто, сливочне масло кімнатної температури вмішати в тісто в самому кінці замісу. Я частину масла замінила на маргарин. Залишити тісто підійматися в теплому місті на 1,5-2 години. Далі тісто обм'яти, трохи вимісити. Розділити на кульки, підкатати їх і залишити відпочити на 15 хв. Далі робіть хоч булками, хоч пиріжками. На деко складіть, дайте розстойку тісту приблизно 20-30 хв. Змішайте жовток з молоком і змажте вироби ретельно зо всіх сторін. Підсушіть змазку 10 хв. перед духовкою, поки вона гріється. Випікайте при 180 град. 15 хвилин, верх-низ (в мене без конвекції). Частину тіста зліпила пиріжками з повидлом 2 рядка, далі просто булки. Дівчата, що вам казати... Я навроді дама з досвідом, перепекла вже не одну тону тих пиріжків і булок. Але це ... !!!!!!!!! В мене немає слів, щоб написати свої відчуття та враження! Ця випічка неперевершена!!! Я досі не пекла такого смачного і пухкого тіста! Тепер закину всі рецепти і буду пекти тільки цей. Оті булки по 9 копійок з нашого дитинства! Тільки з'їла останню булочку з маслом з чайком. Не повірете, пройшло 2 доби, а булка майже як тільки спечена! Я заморозила половину пиріжків, цікаво, як вони будуть після розморозки. Edited September 22, 2023 by справжня господиня 5 Natali06, Дяна, fronya40 and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 2052 Posted September 22, 2023 (edited) О, я зовсім недавно згадувала ті булочки по 9 копійок) У нас на сайті є схожий рецепт. Дуже давно я його тут знайшла і внадилася пекти їх майже кожні два дні. Підтверджую, це дуууже смачно. Пекла і як звичайні булочки, і крутила з них кранці з маком. За літо набрала 5 кг, аж тоді схаменулася, та з тих пір тепер сама як булочка :) Дуже раджу тим, у кого є сила волі) ось, знайшла старе фото, це було літо 2015 року, а наче сто років тому) Edited September 22, 2023 by Магда 4 Olima, fronya40, Natali06 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted September 22, 2023 Наталя, дякую за відгук і чудове фото. Я теж після випічки набираю вагу, і чоловік теж, тому стримую себе і печу дуже рідко. Половину роздаю, бо потім скинути той кг дуже важко. 2 Магда and Olima reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted June 14 Сьогодні псіханула і напекла булок з цього тіста. Начинка вишня з рецепту Фрекен Бок. Це тааак смачно, не передати!!! 3 Natali06, цифра and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites