Справжня господиня 3 982 Опубліковано: 21 червня, 2025 Ингредиенты: Пісочне тісто: Жовтки - 6 шт. Цукор - 1,5 склянки Маргарин (розм'якшений) - 250 г Майонез - 1 ст. л. Сода - 1 ч. л. Лимонний сік для гасіння соди Ваніль Борошно - 3 склянки Білкова маса: Білки - 6 шт. Цукор - 2 склянки Крем: Масло - 200 г Варена згущене молоко - 1 банк. Для посипання: Волоські горіхи (рубані) - 3 ст. л. Метод Рецепт повний Тісто: 6 жовтків збити з 1.5 ст. додати 250 г м'якого маргарину, 1 ст. майонезу, 1 ч. л. соди гашеної лимонним соком, ваніль, 3 скл. борошна. Замісити м'яке тісто. Розділити на 3 кулі та на півгодини в холодильник. Саме тоді готуємо білкову масу: (див. уточнення нижче) 6 білків збиваємо до міцної піни, поступово додаємо 2 скл. цукру. Беремо 1 частину нашого тіста, руками розподіляємо на лист, тісто дуже пластичне і корж виходить тоненький. У мене розмір торта 30х40, вистачило й почастувати та натрапити вдосталь! Наносимо 1/3 частину білкової маси, "насмикуємо" ложкою і печемо при температурі 160 град. приблизно півгодини (*насмикувати ложкою достатньо лише один корж, який буде верхнім. Порада - білковий крем наносите не доходячи до краю тіста 1 см, а то білок збільшується в розмірах і вилазить за край. Також чинимо з рештою тесту. Повинно вийти 3 коржі. Крем: 200 г олії збиваємо з банкою вареного згущеного молока. Можна додати в крем пару ложок сметани 20% для пом'якшення смаку. Половину крему мажемо на перший корж, посипаємо 2-3 ст. рубаних горіхів (я роблю тільки з підсмаженим арахісом, щоб як справжній Снікерс). Зверху кладемо другий корж і також мажемо рештою крему і посипаємо горіхами. Далі кладемо зверху третій корж. На нього наносимо хаотично шоколадну глазур і посипаємо горішками. (*Я тільки шоколадом прикрашаю) Тепер мої виправлення. Такий великий торт я пекла до офісу на ДР і кілька разів на замовлення. В основному роблю половину рецепту за спрощеною технологією. Якщо дозволяє розмір протвиня з духовки, то краще на ньому розмістити відразу три коржі з білками і випекти, так набагато швидше. Якщо виходить, тобто. ви хочете коржі зробити трохи більше, тоді пекти по одному. Але з практики – білки найкраще збивати для кожного коржа окремо прямо перед випічкою (тобто все поділити на 3 частини та по черзі збивати). Це правило і для великого рецепту, тоді білки не осядуть, доки дійде черга до останнього коржа. Крем теж робитиме половину, його вистачає! Я торт з боків не прикрашаю ніяк, ось він так і виглядає аля "голі торти", є в ньому якась брутальність. Торт треба пекти за 1-3 дні до вживання, він має наполягати. Тримаю його у квартирі, у пакеті, нічого йому не робиться. Мої спроби робити торт не таким солодким припинялися чоловіком на корені. Пробувала цей торт з варіаціями крему та варіаціями з цукром. Ну ось на мій смак - найсмачніший він саме у рідному варіанті. Це ж Снікерс, а батончик солодкий і з арахісом. Робила на замовлення цей торт у 90% чоловікам, дуже вони його любили. Я сама люблю цей торт, він справді смачний і незвичайний. Пробуйте, не пошкодуєте! Тим більше, він не дуже трудомісткий і зручно, що можна зробити заздалегідь. На превеликий жаль, втрачені мої покрокові фото та фото з розрізом. Коли знову робитиму, то нафоткаю. Авторка Лека, якої вже немає давно. Україна Дніпро Війна росії з Україною День 1214 4 lana19, Наташшшка, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 098 Опубліковано: 21 червня, 2025 (змінено) Дякую, Світлано! На перший погляд все більш-менш зрозуміло. Одне питання виникло: 1-3 дні має стояти вже готовий зібраний торт, чи лише випечені з білком коржі? Змінено 22 червня, 2025 користувачем Наташшшка Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 982 Опубліковано: 21 червня, 2025 Наталя, цілий зібраний торт! Він становиться м*якішим від крему (для цього і сметана!), коржі не хрумтять. Я крема роблю трошки більше і ще додатково можу краєчки коржів знизу промазати, де вони не прилягають до нижнього коржа. Звісно, він не такий м*який, як Бостонський чи навіть Наполеон, але зовсім не твердий. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 995 Опубліковано: 22 червня, 2025 Света,дякую,що по замовленню вже рецептів тут. Тепер сумління - їсти кольрабі чи торт? Буду думать.... 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 982 Опубліковано: 23 червня, 2025 8 годин тому, fronya40 сказав: Света,дякую,що по замовленню вже рецептів тут. Тепер сумління - їсти кольрабі чи торт? Буду думать.... Я б даже не думала. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах