Jump to content
Sign in to follow this  
Справжня господиня

Лечо по-болгарські від Справжньої господині

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 1 кг різаного перцю

1 л томат-пюре
50г (2 ст.л.) цукру
30г (1 ст.л.) солі

016.JPG

 

Метод

Соковитий солодкий болгарський перець, ЧЕРВОНИЙ або частково почервонілий (з іншим не той смак), очищають і нарізають смужками або квадратиками ≈2см.

013.thumb.JPG.c4d513d1bac61745fb9951725ed26cdd.JPG014.thumb.JPG.fda5f2281bd624fc5cae27407a45bab4.JPG
Окремо готують сік із томатів, я роблю через соковижималку. Сік уварюють у 3 рази до пюре. Можна взяти готову томат пасту та розвести її водою до потрібної густоти, але дуже важливий смак самої пасти.

015.thumb.JPG.eadaf97a846f225286dbc55533aa9200.JPG

Тепер варимо лечо.
На 1 кг різаного перцю – 1 л томат-пюре, 50г (2 ст.л.) цукру, 30г (1 ст.л.) солі. Кип'ятимо 10 хвилин, розливаємо в банки. ВСЕ!


Це класичний болгарський рецепт (у мене чоловік болгарин). Ніяких спецій, цибулі, моркви та ін... - це не овочеве асорті або салат, це ЛЕЧО! Виходить як раніше у консервах Глобус, хто пам'ятає.

Для тих, хто сумнівається - ОЦЕТУ теж НЕ ТРЕБА!!!

Я роблю цей рецепт дуже багато років, стоїть у квартирі у коморі. Ніколи не бродило, не закисало, бувало і 2 роки стояло як свіже!

 

Україна

Дніпро

Війна росії  з Україною

День 932

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×