Справжня господиня 3265 Posted September 12 Ингредиенты: На 1 кг різаного перцю 1 л томат-пюре 50г (2 ст.л.) цукру 30г (1 ст.л.) солі Метод Соковитий солодкий болгарський перець, ЧЕРВОНИЙ або частково почервонілий (з іншим не той смак), очищають і нарізають смужками або квадратиками ≈2см. Окремо готують сік із томатів, я роблю через соковижималку. Сік уварюють у 3 рази до пюре. Можна взяти готову томат пасту та розвести її водою до потрібної густоти, але дуже важливий смак самої пасти. Тепер варимо лечо. На 1 кг різаного перцю – 1 л томат-пюре, 50г (2 ст.л.) цукру, 30г (1 ст.л.) солі. Кип'ятимо 10 хвилин, розливаємо в банки. ВСЕ! Це класичний болгарський рецепт (у мене чоловік болгарин). Ніяких спецій, цибулі, моркви та ін... - це не овочеве асорті або салат, це ЛЕЧО! Виходить як раніше у консервах Глобус, хто пам'ятає. Для тих, хто сумнівається - ОЦЕТУ теж НЕ ТРЕБА!!! Я роблю цей рецепт дуже багато років, стоїть у квартирі у коморі. Ніколи не бродило, не закисало, бувало і 2 роки стояло як свіже! Україна Дніпро Війна росії з Україною День 932 4 Наташшшка, inucya, lana19 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites