Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
Борошно - 250г
Дріжджі свіжі - 15г
Сіль -  0,5 ч.л
Цукор - 1,5 ст.л.
Олія  - 1,5 ст.л.
(Можете робити на будь-якому своєму тісті,
це не важливо)
Риба скумбрія чи інша ціла з головою та хвостом

1626350457_23-kartinkin-com-p-fon-korichnevoe-derevo-krasivo-24.jpg

 

Метод
 

Відрізати голову та хвіст риби, відкласти. Філе риби припустити до готовності, порвати на шматочки, змішати з рубаним вареним яйцем і підмаринованою смаженою цибулею. Додати спеції.

Тісто розкотати в пласт по довжині цільної риби +2-3см. Нарізати края тіста ялинкою з двох сторін, покласти на середину начинку, приставити голову та хвіст, заплести смужки тіста.
Як це все зробити є мулівон роликів у ютубі!


Після вистоювання пирога змастити поверхню яйцем і запекти в духовці при 180 град. приблизно 15-20 хвилин до рум'яності тіста.


При подачі голову та хвіст витягнути та викинути, пиріг нарізати на порції.

1626350457_23-kartinkin-com-p-fon-korichnevoe-derevo-krasivo-24(1).jpg

 

Пиріг зі скумбрією! На столі виглядає чудово!
Всередині риба припущена+рубане яйце+смажена підмаринована цибуля+спеції.
Після загального шоку голова і фост забираються легким рухом руки і вся споруда ріжеться на шматки.
Дуже смачно!

Рибу можна сюди вашу улюблену, начинку робіть як звикли в рибних пирогах. Голову та хвіст можна взяти хоч з оселедця, аби воно було, все одно їх викидати.

 

Україна

Дніпро

Війна росії  з Україною

День 752

Share this post


Link to post
Share on other sites

Як побачила фото, перша думка "а як же потім їсти той пиріг з кістками" :oops: 

Виглядає суперово, що смачно, то навіть не має сумніву.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 година тому, irysska сказав:

Як побачила фото, перша думка "а як же потім їсти той пиріг з кістками" :oops: 

Виглядає суперово, що смачно, то навіть не має сумніву.

В мене часто замовляли таку рибу особливо на пікніки та іноді на фуршети, де багато молоді. Дуже прикольно виглядає на столі.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Свєтік.так, дуже незвично, але і цікаво.. бо скумбрія має особливий запах. А як в пирозі?  Бо пиріг   на вигляд  просто бомбнзний!

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 година тому, Natali06 сказав:

Свєтік.так, дуже незвично, але і цікаво.. бо скумбрія має особливий запах. А як в пирозі?  Бо пиріг   на вигляд  просто бомбнзний!

Наталя,  я скумбрію дуже полюбляю іменно за її яскравий смак. Ти можеш в пиріг засунути будь яку рибу, хоч мойву/хек/мінтай/лосось/дораду тощо. Тут прикол саме в голові та Фості, які вдають вигляд цілої рибини! Можна взагалі приставити голову і хвіст від свіжомороженого оселедця, все одно ти зразу їх викинеш.

Просто готуй свій улюблений варіант рибного пирога, але в такому вигляді. Можна не робити ту плетінку з тіста, в закрити просто пластом тіста з головою та фостом.

Я дала ІДЕЮ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×