Справжня господиня 3717 Posted March 16, 2024 Ингредиенты: Тісто: Борошно - 250г Дріжджі свіжі - 15г Сіль - 0,5 ч.л Цукор - 1,5 ст.л. Олія - 1,5 ст.л. (Можете робити на будь-якому своєму тісті, це не важливо) Риба скумбрія чи інша ціла з головою та хвостом Метод Відрізати голову та хвіст риби, відкласти. Філе риби припустити до готовності, порвати на шматочки, змішати з рубаним вареним яйцем і підмаринованою смаженою цибулею. Додати спеції. Тісто розкотати в пласт по довжині цільної риби +2-3см. Нарізати края тіста ялинкою з двох сторін, покласти на середину начинку, приставити голову та хвіст, заплести смужки тіста. Як це все зробити є мулівон роликів у ютубі! Після вистоювання пирога змастити поверхню яйцем і запекти в духовці при 180 град. приблизно 15-20 хвилин до рум'яності тіста. При подачі голову та хвіст витягнути та викинути, пиріг нарізати на порції. Пиріг зі скумбрією! На столі виглядає чудово! Всередині риба припущена+рубане яйце+смажена підмаринована цибуля+спеції. Після загального шоку голова і фост забираються легким рухом руки і вся споруда ріжеться на шматки. Дуже смачно! Рибу можна сюди вашу улюблену, начинку робіть як звикли в рибних пирогах. Голову та хвіст можна взяти хоч з оселедця, аби воно було, все одно їх викидати. Україна Дніпро Війна росії з Україною День 752 7 Наташшшка, inucya, Natali06 and 4 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
irysska 1073 Posted March 17, 2024 Як побачила фото, перша думка "а як же потім їсти той пиріг з кістками" Виглядає суперово, що смачно, то навіть не має сумніву. 2 Дяна and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3717 Posted March 17, 2024 1 година тому, irysska сказав: Як побачила фото, перша думка "а як же потім їсти той пиріг з кістками" Виглядає суперово, що смачно, то навіть не має сумніву. В мене часто замовляли таку рибу особливо на пікніки та іноді на фуршети, де багато молоді. Дуже прикольно виглядає на столі. 3 Natali06, Дяна and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18205 Posted March 17, 2024 Свєтік.так, дуже незвично, але і цікаво.. бо скумбрія має особливий запах. А як в пирозі? Бо пиріг на вигляд просто бомбнзний! 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3717 Posted March 18, 2024 11 година тому, Natali06 сказав: Свєтік.так, дуже незвично, але і цікаво.. бо скумбрія має особливий запах. А як в пирозі? Бо пиріг на вигляд просто бомбнзний! Наталя, я скумбрію дуже полюбляю іменно за її яскравий смак. Ти можеш в пиріг засунути будь яку рибу, хоч мойву/хек/мінтай/лосось/дораду тощо. Тут прикол саме в голові та Фості, які вдають вигляд цілої рибини! Можна взагалі приставити голову і хвіст від свіжомороженого оселедця, все одно ти зразу їх викинеш. Просто готуй свій улюблений варіант рибного пирога, але в такому вигляді. Можна не робити ту плетінку з тіста, в закрити просто пластом тіста з головою та фостом. Я дала ІДЕЮ. 2 Наташшшка and Natali06 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites