Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тертий пиріг 

Тісто:

Борошно 730  г

Розпушувач 2ч.л.

Маргарин 250 г

Яйце  60 г  ( одне велике) 

Цукор 200 г

Майонез або сметана  60 г

Олія 40 г

Ваніль

--------------------------------------

Шоколадні дропси 

Подрібнений смажений арахіс

large.photo_2024-03-05_14-40-31.jpg.3223937f155253fd92c90302b3814fa1.jpg

 

 

Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже.  Змішати усе, окрім борошна,  можна  міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем. 

Виробити   "ковбаски" любого зручного формату  в мене це  приблизно 4*10 см,  викласти їх на  силіконовий килимок  чи целофан  і в морозку. Коли примерзнуть скласти в  мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до  потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під  електром'ясорубку з насадкою  для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста  натираю і розподіляю рівномірним шаром на  дечці. 

large.IMG_20231215_081433.jpg.30a00f6562818fd55c9fc6790f8e0580.jpg

Можно прижати трішки долонькою. В цьому  величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна!  Я роблю не товсті  шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко. 

large.IMG_20231215_081758.jpg.ae717568d3f03f48785b00db97c1f862.jpg

Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні  стане рідким, але потім знову загусне)  накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і  наношу   його на  перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими  смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою".

large.IMG_20231215_082545.jpg.498c00edcbb69f411afd5189f9d74f87.jpglarge.IMG_20231215_082607.jpg.834ce7b341618d2c8f67c9a05b173eef.jpg

 

1/3 частину тіста  знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю  цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом. 

large.IMG_20231215_082802.jpg.7528f8fce0695183f60255f935275050.jpg

( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто)

Випікати при 180 гр. до гарного кольору. 

Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ"  ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений) 

Смачного! 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×