Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто :
Масло вершкове 180 грн
Жовток 3шт
Цукор 3 ст ложки
Ванільний цукор 1 пакетик
Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
Борошно 2 скл

Начинка :
Апельсин 2 шт
Лимон 1 шт
Цукор 0,5 склянки

Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
 

5332514868412147976.jpg

 

Метод

 

Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.

Начинка:
Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
Білки збити з цукром на міцну піну.

Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
Чого він Лія - не знаю))))

5332514868412147977.jpg

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 1009

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×