-
Content Count
1782 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
17
Pitochka last won the day on August 6
Pitochka had the most liked content!
About Pitochka

-
Rank
Модератор
- Birthday 05/30/1978
Информация
-
Пол
Женщина
-
-
-
-
-
-
-
-
справжня господиня reacted to a post in a topic: Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом
-
Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом
Pitochka posted a topic in Сладкая выпечка в масле
Ингредиенты: Тісто : Борошно - 0,5 кг Яйце 1 шт Дріжджі пресовані 25 гр Цукор 1,5 ст ложки Сіль 0,5 ч ложки Ванільний цукор 1 ч ложка Молоко 250 гр Олія 1,5 ст ложки Коньяк 2 ст ложки Крем: Молоко 250 гр Яйця 1шт Цукор 125гр Ванільний цукор 1 ч ложка Борошно 1,5 ст ложки Олія для обсмаження Принесла вам рецепт смачненних пончиків) Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час. Готується швидко, не заморочлииво Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!) -
-
-
-
-
-
-
І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального)))) єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!))) мабуть, найсмачніший з кексів) Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні! пішла пекти)
-
-
-
-
Оксаночко, дякую, що нагадала в Телеграм про цей кетчуп. Теж бачила його у Люби на фб, але так і забула про нього🤦 Зробила, смакота неймовірна😍 робила пів порції - МАЛО!!! Від себе - було занадто солодко, то додала більше оцту. Наступного разу поменше перцю - мені занадто пекучий ) але дуже смачний, густий, яскравий. Гарний рецепт!
-
Користуйся на здоров'я) Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками для консервування. Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила. Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від соковитості баклажан і перця.
- 2 replies
-
- гострібаклажани
- синенькі
-
(and 1 more)
Tagged with:
-
Ингредиенты: Перець Болгарський - 10 кг Помідори - 10 кг Оцет - 300 гр Цукор - 3 скл Олія - 3 скл Сіль - 6 ст ложок Чорний перець горошок Метод Помідори перемелюємо на сік, заливаємо у велику кастрюлю. Чистимо перець, нарізаємо смужками і додаємо до соку. Засипаємо всі інші інгрідієнти і ставимо на вогонь. Від моменту закипання варимо 15-20 хвилин. На дно кладемо 2-3 горошинки чорного перцю Швидко розливаємо по стерилізованих банках і закривємо. Обов'язково укутуємо мінімум на 6-8 годин. З цієї кількості продуктів виходить 18-19 літрових банок
-
Ингредиенты: Баклажани - 5кг Вода - 2л Цукор - 1 склянка Оцет - 0,5 л Часник - 200 гр Червоний болгарський перець - 7 шт Гірка перчина - 1 шт Олія - 0,4 л Метод 5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години. На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися. В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10 Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру) Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)
- 2 replies
-
- гострібаклажани
- синенькі
-
(and 1 more)
Tagged with:
-
Pitochka reacted to a post in a topic: Росія напала на Украіну. Війна. Россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
-
Добрий ранок! Дівчата, а підкажіть, чи є у кого в Борисполі знайомі кондитери, які роблять фігурки з мастики?
-
-
Ингредиенты: 500 мл молока теплого (кефіру, води) 50 г живих дріжджів 120 г цукру 120 г олії рослинної 1 ч. л. солі 1 кг борошна Рецепт давній, швидкий і зручний. Опару робимо з молока, дріжджів і цукру, лишаємо хвилин 20, щоб піднялося. А потім додаємо всі інгредієнти і вимішуємо м'яке, еластичне тісто. Залишаємо на 1-1,5годин і формуємо вироби. Випечене тісто має солодкуватий смак, ніжне, м'яке. Довго не черствіє. З цієї порції виходить досить багато виробів, то я зразу готую і рулети з маком, і піццу, пампушки та їн. Потім пакую в пакети і в морозилку - дуже зручно на сніданок дістати , нагріти в мікрохвильовці і маємо швидко свіжу випічку до кави)
-
Христос воскрес!!! Цього року робила по Дарії Цвек, саме Львівську бабу. Але просто у вигляді пасок). З замісу на 200 гр дріжджів отримала 10 шт по 350 гр і одненьке малятко на 200 гр) Третину звичайного борошна замінила на борошно з вмістом білка 12,5. Заміс робила вручну. Сухофрукти в мене - родзинки, курага і журавлина, вимочені в коньяку і апельсиновій цедрі Паски зберігала просто на столі, прикриті плівкою, то через 5 днів лишилися м'якими. Рецепт досить легкий, і смачний) InShot_20230415_231647917.mp4 InShot_20230415_231647917.mp4
-
-
Це щось неймовірне! В мене постійно біда з тими дрібними детальками! Знали б ви, скільки ріжок і носиків залишилися у формах, коли я виймала з форм... Дякую за класний рецепт!😍
-
Пельмени (вареники, манты, ...)
Pitochka replied to справжня господиня's topic in Вареники / Пельмени / Манты
О!!! Оце я розумію - взяв у руки - маєш вєщ!)))) Гарненькі, акуратні, видно, що тісто ніжне! Дякую за рецепт, обов'язково спробую😍 -
Pitochka started following Хліб Воєнний
-
Ингредиенты: На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно: Борошно 1 кг Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр Сіль - 2/3 ст ложки Цукор - 2 ст ложки Метод Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль. Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися. В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10. Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази. Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину. Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв. Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка, легко-солодкий смак. Загальний час приготування 3-3,5 години. Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні))) Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів) Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦 InShot_20230118_185856632.mp4
-
Дякую, Оксаночка) От я і не знала раніше То все для хлопчиків на зсу 🇺🇦 Нічого, все буде Україна!!!