спокусницЯ 6534 Posted November 3, 2023 Ингредиенты: Яйця 4 шт ( 240 г) Цукор 320 г Сметана 250 г Маргарин (масло) розтоплений 100г Сода 0,5 ч.л Борошно 360 г ( 200+160) Какао 40 г Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1) Кекс "Зебра" Для початку тару, в якій будете робити тісто, зважте і запишіть вагу. В миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло), соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером. Отриману масу розділити на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача. Форму ( 30 см в діаметрі) застелити папером для випічки. Тісто викладати по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне... ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію, в формі на 30 см діаметром А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції. Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів) Більше так не буду робити. Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає і вище підніметься. Смачного! Україна Житомирська область Війна росії з Україною День 618 11 1 цифра, УкраІнка, Дяна and 9 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted November 3, 2023 Оксана, фото надихають зробити. В мене трохи інший рецепт, але Зебра є Зебра в любому варіанті. Обов*язково зроблю твій рецепт. Дякую! 4 Elenka, fronya40, Алцьона and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6534 Posted November 3, 2023 Так, Света, рецептів повно! І у всіх різний склад. Цей рецепт ще з моїх шкільних років, витриманий))) Але ще хочу спробувати рецепт на олії, Свєтланка давала https://www.facebook.com/media/set/?set=a.986513515431289&type=3 А поки мій синуля за день уминає пів порції... 1 Алцьона reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4091 Posted November 3, 2023 Оксана, у меня такой же рецепт из детства. Помню его, потому что любимый и один из первых, которые начала печь сама, лет в12-13. 3 спокусницЯ, fronya40 and Алцьона reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15924 Posted November 19, 2023 Поставила і я випікати. Думала - в мультиварці чи духовці... поставила в духовці. 2 спокусницЯ and inucya reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Pitochka 3324 Posted November 19, 2023 І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального)))) єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!))) мабуть, найсмачніший з кексів) Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні! пішла пекти) 3 Алцьона, fronya40 and спокусницЯ reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6534 Posted November 21, 2023 Дівчата, як воно? Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15924 Posted November 21, 2023 4 години тому, спокусницЯ сказав: Дівчата, як воно? Добрезне. Але в мене був один казус... я забула положити масло... думаю якийсь суховатий...полила карамельним соусом. На другий день побачила в мікроволновці масло...ех,подумала я... Так що на днях буде другий раунд. 2 Алцьона and Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6534 Posted December 8, 2023 Ой, в мене це постійна історія! Або поставлю грітись, ща буду і воно як бахне на всю мікрохвильової! Або як ти, забуду)) прям забуватєльна скринька якась)))) 1 Алцьона reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Pitochka 3324 Posted March 1 Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи))) Смачно!) 2 Магда and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites