Jump to content
Sign in to follow this  
спокусницЯ

Кекс "Зебра"

Recommended Posts

Ингредиенты:

Яйця 4 шт ( 240 г)

Цукор 320 г

Сметана 250 г

Маргарин (масло)
розтоплений 100г

Сода 0,5 ч.л

Борошно 360 г ( 200+160)

Какао 40 г

Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1) 

Кекс "Зебра"

large.370264967_2710714739066876_7641245404408318918_n.jpg.d688bd85791237c2a5528a0b7d63cf96.jpg

 

Для початку  тару, в якій будете  робити тісто, зважте і запишіть   вагу. 

В  миску  вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло),  соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером.  Отриману масу розділити  на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували  тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу  частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача.

Форму ( 30 см в діаметрі)   застелити папером для випічки. Тісто викладати  по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне...

large.367363957_159783003882330_1741237930828381450_n.jpg.58232308d016ea179d2c8fd167116e2f.jpg

ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію,  в формі на 30 см діаметром 

large.368058634_861838668988527_8588195117729711893_n.jpg.3c714b0d0ef6f98d67d18373a387f9b2.jpg

А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції.  Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів)  Більше так не буду робити.  Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає  і вище підніметься. 

Смачного! 

large.369797855_306314918875550_2832544750070690693_n.jpg.bab5ce927016774498095425e7c7595e.jpg

Україна

Житомирська область

Війна росії  з Україною

День 618

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оксана, фото надихають зробити. В мене трохи інший рецепт, але Зебра є Зебра в любому варіанті. Обов*язково зроблю твій рецепт. Дякую!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Так, Света, рецептів повно! І у всіх різний склад. Цей рецепт ще з моїх шкільних років, витриманий))) Але ще хочу спробувати рецепт на олії, Свєтланка давала  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.986513515431289&type=3 

А поки мій синуля за день уминає пів порції... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оксана,  у меня такой же рецепт из детства.  Помню его,  потому что любимый и один из первых,  которые начала печь сама,  лет в12-13.

Share this post


Link to post
Share on other sites

І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))

єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))

мабуть, найсмачніший з кексів)

Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!

пішла пекти)

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 години тому, спокусницЯ сказав:

Дівчата, як воно? 

Добрезне. Але в мене був один казус... я забула положити масло... думаю якийсь суховатий...полила карамельним соусом. На другий день побачила в мікроволновці масло...ех,подумала я... 

Так що на днях буде другий раунд.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ой, в мене це постійна історія! Або поставлю грітись, ща буду і воно як бахне на всю мікрохвильової! Або як ти, забуду)) прям забуватєльна скринька якась)))) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×