Jump to content
искусницаЯ

Кетчуп перцевий

Recommended Posts

Ингредиенты:

4,5 кг червоного болгарського перцю

1,5 кг яблук (бажано по типу симиренки,
не надто соковиті, з кислинкою)

1,4кг цукру

125г солі

20 г меленого коріандр

5г чорного перцю

25г сушеного меленого перцю чілі

75мл оцту

large.thumb.jpg

 

Метод

Рецепт взят з ФБ, автор  Люба Біріна, дуже вдячна їй за  кетчуп, який, нарешті, зміг  зайняти почесне місце в мого синулі ( раніше, тільки магазинний був) Першу порцію робила все  по рецепту, але син не любить гостре, тому другу порцію зробила  вже  урізав червоний гострий перець. А ще трішки зменшила кількість цукру. І варити соус після блендерування можна до досягнення потрібної густини, чим довше, тим густіший вийде.  Але всім рекомендую зробити спочатку по рецепту і тільки тоді робити   висновки. 

"Вага вже чищених перців та яблук
Перець та яблука порізати на  невеликі  шматочки, засипати цукром. Накрити ємність і залишити на ніч. На другий день довести до кипіння і варити біля 2 годин на середньому вогні (шматочки овочів будуть плавати в цукровому сиропі - так і має бути, шматочки яблук мають стати прозорими).
Тоді все разом дуже ретельно зблендерувати (без блендера цей соус не вийде, м"ясорубка не допоможе). Повернути на вогонь, проварити ще хвилин 15, додавши сіль , коріандр , чорний перець , сушений мелений перець чілі (він може бути різної гостроти, тому дайте спочатку грам 15 добре перемішайте, пробуйте по смаку, тоді додавайте решту), в кінці - оцет 
Гарячий соус помістити в щойно простерилізовані банки, закатати гарячими кришками, укутати на ніч.
Вихід 6 л "

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×