Jump to content
Sign in to follow this  
fronya40

Яблучний пиріг ( Apfelwein-Kuchen)

Recommended Posts

Ингредиенты:

кругла форма 26-28 см

ТІСТО :Яйце - 1  шт

Цукор 125 гр

Ваніл.цукор

Масло вершкове  125 гр

Вода - 1 ст.л

Борошно - 250  гр

Розпушувач 1,5 чайн.л

НАЧИНКА :

Яблука-1 кг

кориця за смаком

2 упаковки ванільного цукру ( в мене док. Оеткер)

600 мл ябл.сидру

2 пачки пудинга докт.Оеткер

400 мл 30 %  вершків

2 п загущувач для вершків

фото.png

Метод

Робимо тісто :

Змішайте борошно з розпушувачем в мисці для змішування,добавте масло і  решту інгредієнтів і ретельно все вимішайте в шар тіста. Розкачайте 2/3 тіста на основі форми та кілька разів проколіть виделкою. Решту тіста покладіть його на край форми і притисніть до форми, щоб залишився бортик висотою 3-4 см.

Робимо начинку: 

Яблука почистити і нарізати тонкими шматочками. Зверху посипати трохи кориці. У великій каструлі зваріть пудинг з порошку пудингу згідно з інструкцією на упаковці, але з 600 мл яблучного вина і 200 г цукру. Одразу вмішайте скибочки яблук у гарячий пудинг. Рівномірно розподіліть суміш по тістові . Поставте блюдо на решітку в духовку на 170 гр приблизно 1 год.

Після закінчення випікання залиште пиріг остигати у формі на решітці.  Коли повністю  пиріг охолоне- витягніть його з форми. Збийте вершки зі стабілізатором для вершків і цукровою пудрою до міцної піни, викладіть на остиглий корж і посипте какао.

Пиріг  дуже добрий і гарний. Легко готувати. Найдобріший коли стояв добу.

Фото не моє. Але точно такий і вийшов.

я його знайшла на сайті 

Прихований текст

Розумію,що це вже буде друга назва і другий пиріг. Але зробила з пакету заморожених ягід і замість сидру- вишневий сік з пакету. Це неперевершено!!! Мені сподобалось більше . І я хочу попробувати білки взбить замість вершків і запекти.

Щось цей рецепт повз мене пройшов, а цікавий. Неодмінно спечу, тільки без вершків, а з безе, Таня правильно думає. І пудінг в мене є, чекає свого часу.

Я вже готую. Одне,що може це помилка ,зробила мокре безе. Треба,щоб пиріг був наполовину готовий. Бо безе робиться швидко, боялась ,щоб воно не застигла ( в мене мало досвіду). Дивлюсь у духовку,красиве . І я роблю в 2 х маленьких (20 см) формах.

Ой,ні. Коли я покрила білком,то начинка стала друга на смак. Коли вона " голенька",цей пудинг насмачніший. Він запікається. А тут як варення. Добре,але вареня.  

1 година тому, fronya40 сказав:

Ой,ні. Коли я покрила білком,то начинка стала друга на смак. Коли вона " голенька",цей пудинг насмачніший. Він запікається. А тут як варення. Добре,але вареня.  

Таня, а якщо спочатку запекти "голенького" пудінга, а потім вкрити пиріг білками і знов запекти або під гриль?