Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Кабачки

Цибуля

Сметана магазинна 100г або більше

Сіль

Борошно або крохмаль

Часник

Кріп

448245236_465715129340438_1616976416501201720_n.jpg

 

Метод

На сковорідці присмажуємо цибулю до легенької рум'яності, не даючи засмажити.
Як цибуля дійшла до потрібної кондиції, вивалюємо до неї натертий на великій тертці кабачок-кабачки, солимо і на середньому вогні тушкуємо це хвилин 25-30. Туди додаємо магазинської ріденької сметани грам 100 або більше. Залежить від бажання.

Сметана потрібна саме магазинна з кислинкою, всякі там прісні йогурти-шмогурти не дуже звучать. Ну, або йогурт із кислинкою.
Тушимо далі, зрідка помішуючи, хвилин 5-10.

Якщо вийшло дуже багато рідини, то можна додати трохи борошна або крохмалю для зв'язування. Але страва повинна бути доволі рідкою, бо її в Угорщині їдять ложкою.
Охочі можуть для пікантності всипати часник.
І в кінці обов'язково кріп, ось неодмінно кріп! Жодних там петрушок, тільки кріп!
Все.

 

На фото це ще ніхто не їв! Просто у страви такий непрезентабельний вигляд, що не скажеш про його смак. Я спеціально поклала порцію на тарілку яскравішу для привернення уваги, інакше всі просто пройдуть повз. 

Страва з Угорщини популярна на Західній Україні, звідки мене з нею і познайомили багато років тому.
Кабачки. Вони самі, моїм чоловіком палко кохані.
Рецепт дуже простий.
Здавалося б, фігня фігней. Але це тааак смачно!
Готую цей Фезелек уже років 10, чоловік їсть, як підірваний! Навіть нелюбителі кабачків це їдять, тільки треба змусити зняти пробу.
На фото я сьогодні утилізувала туди 4 величезні печериці. 

Вова сказав, що сковорідку він їстиме завтра один. Смачно ж!

 

Україна. Дніпро

Війна росії  з Україною

День 855

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×