Огірки мариновані способом сухої стерилізації

Інгредієнти
- Кількість інгредієнтів на 1 літрову банку
- листів вишні — 5
- листів смородини — 5
- горошин чорного перцю — 5
- горошини запашного перцю — 3
- часнику — 2-3 зубчики
- лаврові листи — 2
- листя хрону
- парасолька кропу
- Для розсолу
- цукру — 3 ч. л.
- солі — 2 ч. л.
- оцту 9% — 50мл.
Метод
Огірки замочити у холодній воді на 2-3 години. На дно банки викладаємо листя хрону, лаврові листя, кріп, вишню, смородину, перець та часник. Потім щільно викладаємо наші огірки в банку. У кожну літрову банку додамо сіль, цукор та оцет.
Накриваємо банки кришками, але не закручуємо. Ставимо банки в каструлю з холодною водою і відправимо на плиту. Коли вода в каструлі закипить, засікаємо час. Для огірків нам знадобиться 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо банки, кожну банку заливаємо окропом і закручуємо кришки. Банки перевертаємо і кутаємо в ковдру до остигання.
Торік закрила огірки шляхом сухої стерилізації і за тиждень відкрила. Дуже сподобались.
У кого буде бажання, спробуйте. Огірки стерилізувати зі спеціями, цукор, сіль, оцет, а потім залити окропом. Мені сподобався спосіб.
Джерело - bonitavkusnoo
Украіна
Запоріжжя
Війна росії з Україною
День 525
Оцінка рецепта
Схожі рецепти
Ого!
Ніколи так не робила і навіть не чула про такий спосіб.
Обов'язково спробую. ![]()
Спробую обов'язково. Дуже цікаво. Я зазвичай стерилізую у духовці, але з водою. Спробую і без води. Набагато зручніше доставати з каструлі і тд.
Пробуйте, рецепт надежный, вкус сбалансированный!
Оленка, дякую за рецепт. Сьогодні закрила дві баночки, спробуємо.
Закривати так сподобалось, єдине, що в мене баночки з огірками вспливали, довелось розклинювати))
Наташшшка написав(-ла):Оленка, дякую за рецепт. Сьогодні закрила дві баночки, спробуємо.
Закривати так сподобалось, єдине, що в мене баночки з огірками вспливали, довелось розклинювати))
Наташа, есть такое))) забыла про эту особенность. Вспомнила сегодня, когда стала стерилизовать. Поставила на каждую банку по чашке с водой.
Из 3 кг средних огурцов получилось 5 банок по 1 л.
Дуже цікавий способ, ще такого не зустрічала. Якщо зможу, то хоч одну баночку зроблю.
(огірки в мене на дачі, але там немає такої каструлі, щоб ставала літрова банка, а коли їду додому, то немає огірків)
Спойлер
Света, да, высокая кастрюля нужна. Может быть в ведре?
Elenka написав(-ла):Спойлер
Света, да, высокая кастрюля нужна. Может быть в ведре?
Ні, це не варіант для мене. Ладно, щось придумається.