Перейти до вмісту
Elenka

Огірки мариновані способом сухої стерилізації

Recommended Posts

Ингредиенты:

Кількість інгредієнтів на 1 літрову банку

5 листів вишні
5 листів смородини
5 горошин чорного перцю
3 горошини запашного перцю
2-3 зубчики часнику
2 лаврові листи
листя хрону
парасолька кропу


Для розсолу

3 ч. л. цукру
2 ч. л. солі
50мл. оцту 9%

 

bc84a9c9ИИИИИИИИИИ.jpg

Метод

Огірки замочити у холодній воді на 2-3 години. На дно банки викладаємо листя хрону, лаврові листя, кріп, вишню, смородину, перець та часник. Потім щільно викладаємо наші огірки в банку. У кожну літрову банку додамо сіль, цукор та оцет.

Накриваємо банки кришками, але не закручуємо. Ставимо банки в каструлю з холодною водою і відправимо на плиту. Коли вода в каструлі закипить, засікаємо час. Для огірків нам знадобиться 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо банки, кожну банку заливаємо окропом і закручуємо кришки. Банки перевертаємо і кутаємо в ковдру до остигання.

 

Торік закрила огірки шляхом сухої стерилізації і за тиждень відкрила. Дуже сподобались.
У кого буде бажання, спробуйте. Огірки стерилізувати зі спеціями, цукор, сіль, оцет, а потім залити окропом. Мені сподобався спосіб.

 

Джерело - bonitavkusnoo

 

 

Украіна

Запоріжжя

Війна росії  з Україною

День 525

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ого! :smile3: Ніколи так не робила і навіть не чула про такий спосіб.  :neznau: Обов'язково спробую. :girl_love:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Спробую обов'язково. Дуже цікаво. Я зазвичай стерилізую у духовці, але з водою. Спробую і без води. Набагато зручніше доставати з каструлі і тд.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пробуйте,  рецепт надежный,  вкус сбалансированный! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оленка, дякую за рецепт. Сьогодні закрила дві баночки, спробуємо.

Закривати так сподобалось, єдине, що в мене баночки з огірками вспливали, довелось розклинювати))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
15 годин тому, Наташшшка сказав:

Оленка, дякую за рецепт. Сьогодні закрила дві баночки, спробуємо.

Закривати так сподобалось, єдине, що в мене баночки з огірками вспливали, довелось розклинювати))

Наташа,  есть такое)))  забыла про эту особенность. Вспомнила сегодня,  когда стала стерилизовать.  Поставила на каждую банку по чашке с водой. 

Из 3 кг средних огурцов получилось 5 банок по 1 л. 

 

IMG_20230805_134855.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дуже цікавий способ, ще такого не зустрічала. Якщо зможу, то хоч одну баночку зроблю.

(огірки в мене на дачі, але там немає такої каструлі, щоб ставала літрова банка, а коли їду додому, то немає огірків)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Прихований текст

 

Света,  да,  высокая кастрюля нужна.  Может быть в ведре? 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
18 хвилин тому, Elenka сказав:
  Показати вміст

 

Света,  да,  высокая кастрюля нужна.  Может быть в ведре? 

Ні, це не варіант для мене. Ладно, щось придумається.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×