Магда 2090 Posted September 23, 2023 Ингредиенты: 1 кг яловичини 8 шт. слив Орегано, чебрець, перець червоний гіркий, чорний перець мелений, уцхо-сунелі, сухий часник, оливкова олія, сіль, цукор Вершкове масло Для маринаду змішати всі спеції (чорний перець разом з уцхо-сунелі перетерти в ступці чи млинком), оливкову олію, сіль за смаком. Яловичину порізати на крупні шматки, замаринувати. Сливи розрізати на половинки, дістати кісточку. Я готую це м'ясо в скороварці. На режимі "тушкування" на вершковому маслі злегка обжарюю сливи, присипавши їх трішки цукром. Кількість цукру залежить від кислоти слив, у мене йде від половини до цілої чайної ложки. Обжарені сливи дістати з чаші, натомість туди викласти замариноване м'ясо, обжарити. Повернути сливи в чашу скороварки, виставити режим "випічка" на 20 хвилин. Іноді виходить, що по закінченню програми в чаші є досить багато рідини, я випаровую її на режимі "плов". М'ясо виходить ніжне, сочне, сливи дають легкий кисло-солодкий присмак, набагато ніжніший ніж коли тушкувати з чорносливом. Особливу роль тут відіграють спеції, це звичайно, все дуже суб'єктивно, але орегано з чебрецем, уцхо-сунелі та часничком до слив - це дуууже гармонійно. Я виставляла схожий рецепт, але там до м'яса йшли яблука і хмелі-сунелі - зовсім інший смак. Гарнір може бути будь-який, у мене сьогодні тушена квасоля з помідором і базиліком та овочі-гриль, нам було смачно. А ось так мене виглядають піджарені злегка камералізовані сливи 3 Natali06, Справжня господиня and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites