Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Картопля - 4-5 шт. 

Морква - 1 шт. 

Цибуля - 1 шт. 

Шпінат - 150 гр

Вершки 20% - 200 мл

Лавровий лист

Духмяний перець

Сіль

Мідії - 100 гр

Часник - 2 зубчики

Чебрець

Олія оливкова

20200425_103455.jpg

Овочі почистити, картоплю порізати крупними шматками, цибулину надрізати з носика нахрест, лишивши недорізаною до хвостика, моркву порізати крупними кільцями. Додати духмяний перчик з лавровим листом, залити водою, підсолити і варити до готовності. 

Шпінат порізати на крупні шматки, додати до готових овочів, проварити разом пару хвилин. 

Окремо на сковорідці на оливковій олії прогріти придавлені зубчики часнику з чебрецем, слідкувати, що б часник не пригорів, бо буде гірчити горілим. Дістати зі сковорідки часник і додати розморожені і просушені паперовим рушничком мідії. Піджарити їх в ароматизованій олії. 

Суп в цей час уже майже готовий. Його зняти з вогню і перебити погружним блендером. Додати вершки, підсолити на смак і повернути на плиту. Весь час помішуючи, на помірному вогні довести до кипіння і проварити пару хвилин. 

Готовий суп подавати з мідіями в тарілці. 

 

Я зараз "присіла" на репти Євгена Клопотенка :) Дуже вже мені він подобається і своєю життєвою позицією, і простими, але смачнющими рецептами. Я його називаю українським Джеймі Олівером :) Цей суп за його рецептом трішки із моїми змінами. Дуже раджу спробувати, це справді смачно, а зараз почнеться сезон шпинату, буду його морозити спеціально для цього супу. 

Смачного! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×