Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Риба червона - 300 гр

Корінь селери - 0,5 шт. маленького

Пастернак - 0,5 шт.

Корінь петрушки - 1 шт.

Картопля - 3 шт.

Морква - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 2 зубчика

Перець горошком чорний, білий, рожевий

Насіння кропу, фенхелю, коріанндру

Лавровий лист

Італійські трави

Зелень петрушки, цибуля зелена

20240421_135036.jpg

Метод

Все дуже просто і швидко.

В каструлю дрібно порізати овочі, крім часнику, залити водою, поставити варитися. Коли картопля буде напівготова - додати рибу, спеції, варити до готовності риби. Старатися варити на повільному вогні та не дуже інтенсивно помішувати, аби не поламати та не подрібнити рибу.

За пару хвилин до готовності в каструлю додати подріблену зень та порізаний слайсами часник, посолити.

Думаю, я ні для кого Америку не відкрию, але раптом комусь стане цікаво. Як і в любій страві тут дуже важливі приправи, вони роблять юшку насиченою, гармонійною. Ще хочу сказати про картоплю - я її можу взагалі не класти, тут мені головне пастернак і морква, вони дають дуже смачний солодкуватий присмак.

Ще дуже важлива складова - піджарені грінки, натерті часником - це просто "маст хев" для юшки :)

Я іноді купую цілу форель, розбираю її на філе та "супові набори" - голова, хвіст, животики. Філе засолюю, а все інше порційно морожу саме на  юшку. Сьогодні знайшла в морозильці пакетик з животиками, за півгодини ми вже обідали :)

20240421_134945.jpg