Магда 2088 Posted April 27, 2023 Ингредиенты: 60 г закваски 100% вологості 180 г води 240 г борошна вищого сорту 60 г семоли 15 г оливкової олії 5 г солі Метод Змішати всі інгрідієнти одразу, почати заміс. Я роблю заміс в хлібопічці на режимі "Піца", головне, щоб режим був без підігріву. Думаю, комбайном теж абсолютно прекрасно можна вимісити. Та і руками буде не дуже довго і складно. Тісто виходить м'яке, але не таке живе і вологе як на фокачу, легко тримає форму, дуже приємне в роботі. Після замісу перекласти тісто в миску, змащену олією, накрити плівкою. Бродіння 5 годин при кімнатній температурі, складання кожну годину. Після того, як тісто вибродить, поставити його в холодильник на 12 годин, можна і на довше. Перед початком роботи, за годину, тісто дістати з холодильника. З цієї кількості тіста виходить дві великі піци. Тісто м'яке, дуже еластичне, в готовій піці тоненьке, але пористе. А головне - воно дуже смачне. Витримує багато вологої начинки. У мене тут: помідорний соус, песто (мій домашній заморожений), обжарене куряче філе, фета, моцарела, пармезан, коктейльні помідорчики. Випікати при 275 градусах 10 хвилин, я печу без ковекції. Тісто наскільки просте, настільки й прекрасне, зараз це мій фаворит серед такого роду тіста. Я роблю його звечора, ставлю в холодильник, на наступний день після роботи печу піцу. Прихований текст Рецепт я знайшла в інстаграмі, якийсь іноземний блог, на жаль, тепер не знаю який - на роботі швиденько з телефону заскрінила інгрідієнти та принцип приготування, вийшла обрізана картинка без автора. Я навіть не пам'ятаю чи писав автор щось про автоліз, чи ні. Я роблю без, тісто кожного разу виходить прекрасне. Абсолютно спокійно можна замінити семолу на звичайне борошно. Не збиралася виставляти рецепт, не сфоткала саме тісто, є тільки фото сирої зібраної піци та фото вже готової. 1 Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites