Jump to content
Магда

Тісто для піци на заквасці

Recommended Posts

Ингредиенты:

60 г закваски 100% вологості

180 г води

240 г борошна вищого сорту

60 г семоли

15 г оливкової олії

5 г солі

20230427_185606.jpg

 

Метод

Змішати всі інгрідієнти одразу, почати заміс. Я роблю заміс в хлібопічці на режимі "Піца", головне, щоб режим був без підігріву. Думаю, комбайном теж абсолютно прекрасно можна вимісити. Та і руками буде не дуже довго і складно. Тісто виходить м'яке, але не таке живе і вологе як на фокачу, легко тримає форму, дуже приємне в роботі.

Після замісу перекласти тісто в миску, змащену олією, накрити плівкою. Бродіння 5 годин при кімнатній температурі, складання кожну годину. Після того, як тісто вибродить, поставити його в холодильник на 12 годин, можна і на довше.

Перед початком роботи, за годину, тісто дістати з холодильника. З цієї кількості тіста виходить дві великі піци. Тісто м'яке, дуже еластичне, в готовій піці тоненьке, але пористе. А головне - воно дуже смачне. Витримує багато вологої начинки. У мене тут: помідорний соус, песто (мій домашній заморожений), обжарене куряче філе, фета, моцарела, пармезан, коктейльні помідорчики.

20230427_184321.jpg

 

Випікати при 275 градусах 10 хвилин, я печу без ковекції.

Тісто наскільки просте, настільки й прекрасне, зараз це мій фаворит серед такого роду тіста. Я роблю його звечора, ставлю в холодильник, на наступний день після роботи печу піцу.

20230427_185937.jpg

 

 

Прихований текст

Рецепт я знайшла в інстаграмі, якийсь іноземний блог, на жаль, тепер не знаю який - на роботі швиденько з телефону заскрінила інгрідієнти та принцип приготування, вийшла обрізана картинка без автора. Я навіть не пам'ятаю чи писав автор щось про автоліз, чи ні. Я роблю без, тісто кожного разу виходить прекрасне. Абсолютно спокійно можна замінити семолу на звичайне борошно. Не збиралася виставляти рецепт, не сфоткала саме тісто, є тільки фото сирої зібраної піци та фото вже готової.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×