Інгредієнти
- Бульйон — 1 л.
- М'ясо — 500 гр.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Вершкове масло — 30 гр.
- Борошно — 1 ст.л.
- Сир твердий — 100 гр.
- Жовток яєчний — 2 шт.
- Вершки 20% — 100 мл.
- Сіль, перець, мускатний горіх
Метод
З м'яса, цибулі і моркви відварити бульйон. Овочі покласти цілими або розрізати пополам. Я в бульйон завжди ще кладу лавровий лист, насіння кропу і болгарського перцю, але це на любителя, опція не обов'язкова.
Відібрати окремо пару черпачків готового бульйону, дістати м'ясо, овочі перебити блендером, м'ясо порізати на дрібні шматочки.
В окремій каструлі, в якій вже і буде готуватися сам суп, розтопити вершкове масло. Піджарити на ньому борошно до золотистого кольору, зняти з вогню, розвести бульйоном, який відлили до перебивання овочей. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати бульйон з перебитими овочами, посолити, викласти м'ясо, довести до кипіння, прогріти 5 хвилин.
Твердий сир (в мене гауда) натерти на крупній тертці, додати в суп, добре розмішати.
Жовтки збити з вершками, влити в суп, весь час помішуючи. Прогріти ще пару хвилин.
Приправити свіжезмеленим чорним перцем-горошком та натертим мускатним горіхом.
Подавати із зеленню та грінками. Я зверху ще потерла пармезан.
Суп смачний, ситний, вершковий-вершковий.
Спойлер
Рецепт знайшла на сайті nyam-nyam-5.com, але давно вже готую зі своїми змінами.
Оцінка рецепта
Схожі рецепти
Наташенька, очень интересный рецепт, скажи , а мясо для бульона какое лучше брать?
@inucya, в ідеалі філе курки або індички, але тоді потрібно або дрібно порізати овочі, або доварити їх окремо вже без мяса, щоб не перетворити філе на вату. Але я часто варю його з нежирною телятиною.
Наталочка, дякую за ще один смачнючий рецепт!
Вмієш ти розбурхати апетит!![]()
![]()
Будь ласка, Наталю :) Я буду рада, якщо суп сподобається.