Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Бульйон - 1 л.

М'ясо - 500 гр. 

Цибуля - 1 шт. 

Морква - 1 шт. 

Вершкове масло 30 гр.

Борошно - 1 ст.л.

Сир твердий - 100 гр.

Жовток яєчний - 2 шт. 

Вершки 20% - 100 мл. 

Сіль, перець, мускатний горіх

20200516_183536.jpg

Метод

З м'яса, цибулі і моркви відварити бульйон. Овочі покласти цілими або розрізати пополам. Я в бульйон завжди ще кладу лавровий лист, насіння кропу і болгарського перцю, але це на любителя, опція не обов'язкова. 

Відібрати окремо пару черпачків готового бульйону, дістати м'ясо, овочі перебити блендером, м'ясо порізати на дрібні шматочки. 

В окремій каструлі, в якій вже і буде готуватися сам суп, розтопити вершкове масло. Піджарити на ньому борошно до золотистого кольору, зняти з вогню, розвести бульйоном, який відлили до перебивання овочей. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати бульйон з перебитими овочами, посолити, викласти м'ясо, довести до кипіння, прогріти 5 хвилин.

Твердий сир (в мене гауда) натерти на крупній тертці, додати в суп, добре розмішати. 

Жовтки збити з вершками, влити в суп, весь час помішуючи. Прогріти ще пару хвилин.

Приправити свіжезмеленим чорним перцем-горошком та натертим мускатним горіхом. 

Подавати із зеленню та грінками. Я зверху ще потерла пармезан. 

Суп смачний, ситний, вершковий-вершковий. 

 

Спойлер

Рецепт знайшла на сайті nyam-nyam-5.com, але давно вже готую зі своїми змінами.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наташенька, очень интересный рецепт, скажи , а мясо для бульона какое лучше брать?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@inucya, в ідеалі філе курки або індички, але тоді потрібно або дрібно порізати овочі, або доварити їх окремо вже без мяса, щоб не перетворити філе на вату. Але я часто варю його з нежирною телятиною. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, дякую за  ще один смачнючий рецепт! 

Вмієш ти  розбурхати апетит!:smilie_essen::flowerss:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×