Магда 1126 Report post Posted May 16, 2020 Ингредиенты: Бульйон - 1 л. М'ясо - 500 гр. Цибуля - 1 шт. Морква - 1 шт. Вершкове масло 30 гр. Борошно - 1 ст.л. Сир твердий - 100 гр. Жовток яєчний - 2 шт. Вершки 20% - 100 мл. Сіль, перець, мускатний горіх Метод З м'яса, цибулі і моркви відварити бульйон. Овочі покласти цілими або розрізати пополам. Я в бульйон завжди ще кладу лавровий лист, насіння кропу і болгарського перцю, але це на любителя, опція не обов'язкова. Відібрати окремо пару черпачків готового бульйону, дістати м'ясо, овочі перебити блендером, м'ясо порізати на дрібні шматочки. В окремій каструлі, в якій вже і буде готуватися сам суп, розтопити вершкове масло. Піджарити на ньому борошно до золотистого кольору, зняти з вогню, розвести бульйоном, який відлили до перебивання овочей. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати бульйон з перебитими овочами, посолити, викласти м'ясо, довести до кипіння, прогріти 5 хвилин. Твердий сир (в мене гауда) натерти на крупній тертці, додати в суп, добре розмішати. Жовтки збити з вершками, влити в суп, весь час помішуючи. Прогріти ще пару хвилин. Приправити свіжезмеленим чорним перцем-горошком та натертим мускатним горіхом. Подавати із зеленню та грінками. Я зверху ще потерла пармезан. Суп смачний, ситний, вершковий-вершковий. Спойлер Рецепт знайшла на сайті nyam-nyam-5.com, але давно вже готую зі своїми змінами. 4 2 lana19, Lika_N, Natali06 and 3 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
inucya 2468 Report post Posted May 16, 2020 Наташенька, очень интересный рецепт, скажи , а мясо для бульона какое лучше брать? 1 fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 1126 Report post Posted May 16, 2020 @inucya, в ідеалі філе курки або індички, але тоді потрібно або дрібно порізати овочі, або доварити їх окремо вже без мяса, щоб не перетворити філе на вату. Але я часто варю його з нежирною телятиною. 2 inucya and fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 16751 Report post Posted May 17, 2020 Наталочка, дякую за ще один смачнючий рецепт! Вмієш ти розбурхати апетит! 4 Магда, inucya, lana19 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 1126 Report post Posted May 17, 2020 Будь ласка, Наталю :) Я буду рада, якщо суп сподобається. 3 lana19, Natali06 and fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites