Jump to content

Recommended Posts

Інгредієнти:

Корінь селери - 2 шт. 

Морква - 1 шт. 

Часник - 5 зубчиків

Вершки (молоко) - 0,5 л

Свіжезмелений перець,

Сіль,

Оливкова олія

 

 

 

 

 

 

Корінь селери та моркву почистити, порізати на невеликі кубики. Викласти в форму для запікання, туди ж покласти зубчики часнику. Посолити, поперчити за смаком, залити вершками так, щоб верхній шар овочів ледь торкався рідини. Я завжди використовувала саме 20%-ві вершки, але останнім часом перейшла на молоко 😎, смак від цього не програв. 

Накрити форму щільно фольгою і поставити в духовку на 220 градусів десь хвилин на 50. Потрібно просто прослідкувати, щоб рідина не вся випарувалася, бо тоді пюре буде сухуватим.

Готові овочі дістати з духовки, перебити блендером.

Все, смачнюще і корисне пюре готове. Відмінний гарнір до птиці або ніжного тушкованого м'яса, ми любимо з відвареним язиком. Картопля у нас в сім'ї якось не в фаворі, ми її признаємо тільки в дерунах та по-селянськи, а от з селери пюре ми любимо і я готую його досить часто. 

Спойлер

Колись дуже давно на національному телебаченні було кулінарне шоу, його вела Ольга Бура, вона, на превеликий жаль, загинула в дтп. Дуже цікава і дуже красива була дівчина. Вона запрошувала до себе на програму гостей, одним з них був кулінар Володимир Яворницький, він і готував це пюре. Рецепт мене тоді вразив, з тих пір я його і готую, лише трішки змінила - додаю моркву. 

 

20200201_143931.jpg

20200201_122408.jpg

20200201_135053.jpg

20200201_135503.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 минут назад, fronya40 сказал:

Цікаво. Смачно? 

Смачно :)  за консистенцією це звичайне пюре, трішки ніжніше ніж картопляне, але без крохмального присмаку. За смаком - теж схоже на картопляне, але солодше і з легким ароматом селери.

В мене цього разу були невеличка селера і велечезна морквина. Проти моркви в мене в сім'ї ніхто нічого немає, тому я сміливо додала цілу гіганську морквину. Через то пюре має такий яскравий колір, а зазвичай, воно в мене кремово-біле. 

Варто спробувати. 

Edited by Магда

Share this post


Link to post
Share on other sites

Забула в рецепті дописати, що овочі перед посадкою в духовку ще потрібно збризнути оливковою олією. В інгредієнтах олія є, на фото сирих овочей видно краплі олії, а в описі рецепту забула(

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 часов назад, fronya40 сказал:

Цікаво. Смачно? 

Мабуть, ще i корисно!

Наталочка, гарне пюре! Треба i менi таке зробити, бо картопляне вже набридло:smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 час назад, inucya сказал:

Мабуть, ще i корисно!

Наталочка, гарне пюре! Треба i менi таке зробити, бо картопляне вже набридло:smile:

Іннуся, так, це справді ще й корисно, але у нас в сім'ї це слово під забороню :), бо як тільки скажеш "це корисно" - все, ніхто їсти не буде :)

Мені цікаво буде цікаво дізнатись твоє враження. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×