lana19 20842 Posted April 28 Ингредиенты: Для тіста: На 30 пиріжків по 30 г ⠀ Борошно (10,3 % білка) - 515г Молока Т = 24 °C - 230г Пресованих - 9г або 3 г сухих швидкодіючих дріжджів Сіль - 3г Цукор - 50г Олія - 15г Вершкового масла, розм’якшеного - 40г Яйця - 80г Перец чорный с/м Метод Змішати всі інгредієнти й вимісити тісто до помірно розвиненої клейковини. Перекласти в контейнер, змащений олією, і залишити для бродіння на 90–120 хв при Т = 28–24 °C. Зробити обминку посередині бродіння. ⠀ Розділити тісто на порції по 30 г. Округлити, підкатати. Залишити для роботи 8–12 шматочків (скільки поміститься на деко). Решту кульок перекласти в контейнер і прибрати в холодильник (Т = +4/+6 °C). Можна все тісто прибрати в холодильник до доби. ⠀ Розкачати, викласти начинку, защипнути, викласти на деко, накрити плівкою та дати розстойку 25–35 хвилин. ⠀ Змастити яйцем, поставити в духовку, спекти, остудити на решітці. Саме ці пиріжки змащені жовтком із краплею води. P.S. Пиріжки “Робін Гуди” з цибулею та яйцями. Кажуть, ідеальні. Секрет начинки - у вершковому маслі, яке я розтоплюю й виливаю на суміш нарізаних яєць і зеленої цибулі. А ще - не шкодуйте доброго свіжозмеленого перцю, він дуже прикрашає. І про сіль не забудьте. Ну і яйця не переварюйте “до синяви”. ⠀ Тісто - просте здобне дріжджове. Але! По‑перше, дайте йому добре вибродити, можна через холодильник. ⠀ По‑друге, дайте сформованому пиріжку достатньо часу для розстоювання - тоді після випікання тісто щільно прилягатиме до начинки. Оцей повітряний зазор між начинкою й тістом з’являється не тому, що начинки мало, а тому, що недорозстояне тісто рвонуло вгору. І шов розходиться з тієї ж причини. ⠀ По‑третє, зробіть температуру духовки вищою - не 180–175 °C, як для пирога, а 210–215 °C. Можна навіть увімкнути обдув, знизивши температуру до 200 °C. Пиріжок спечеться швидко - за 8–12 хвилин - і тісто не встигне висохнути. ⠀ І нарешті, залишайте між пиріжками достатньо місця, щоб не злиплися та гарно зарум’янилися з усіх боків. Україна Одеса Війна росії з Україною День 1525 5 Наташшшка, Справжня господиня, Фрекен Бок and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18472 Posted April 28 Ваууу! Ох і гарнющі! Ти іх під лінііічку робила?) 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 20842 Posted April 28 Не під лінійку але через зважування тіста та начинки. Все через ваги. Пиріжки з іншого рецепту (скоро будуть) 2 Natali06 and Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6610 Posted Thursday at 05:22 PM О!!! Я люблю цих "хлопців" ! Робила і оригінальну начинку і з горохом. Дуже класні. І ідея тісто поділяти через вагу сподобалась! Дякую, за рецепт! 2 1 lana19, Фрекен Бок and Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6610 Posted Thursday at 05:32 PM І покажу улюблений пензлик для змащування випічки яйцем. Купляла на аліекспресі. Дуже зручно! 4 Natali06, Магда, lana19 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 2519 Posted Thursday at 05:49 PM 14 хвилини тому, спокусницЯ сказав: І покажу улюблений пензлик От же ж! Мені знову це треба! І пиріжки, до речі, теж! Вже ж і повечеряли, а оце подивилася на фото, то пиріжечок би ще і з'їла 2 спокусницЯ and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6610 Posted Thursday at 05:59 PM 7 хвилин тому, Магда сказав: От же ж! Мені знову це треба! Якщо, про пензлик, то ось https://a.aliexpress.com/_EwDHAkS 1 Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Фрекен Бок 3602 Posted Thursday at 06:21 PM Я в магазині для художників такій купляла) 2 lana19 and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites