Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Пиріжки з калиною. Українська кухня

Recommended Posts

Ингредиенты:

Інгредієнти тісто:

250 мл молока+1 ст.л. для змащування

2 шт яйця+1 шт для змащування

30 г свіжих дріжджів

100 г мед

1 ст.л. для опари

500-550 г борошна

начинка:

500 г ягід калини

200 мл вода

150 г цукру

2 ст.л. крохмаль

зображення_viber_2022-11-28_12-48-33-023.jpg

Метод

Спочатку приготуємо начинку: ягоди калини очищаємо від гілочок, далі промиваємо і викладаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Беремо протвінь викладаємо на нього калину, доливаємо воду, накриваємо зверху фольгою. Розігріваємо духовку на 200 градусів, коли вона нагріється, зменшуємо до 100 градусів, ставимо протвінь і пропарюємо калину 40 хвилин(періодично подивляйтесь, щоб не википіла вода і калина не пригоріла). Пропарити калину потрібно для того, щоб з неї прибрати гіркоту. Коли вона буде готова, зливаємо зайву рідину, і даємо охолонути. Далі викладаємо її у миску, додаємо цукор, крохмаль перемішуємо. Начинка з калини готова, поки залишаємо її в стороні.
- Готуємо тісто. Для початку приготуємо опару. В нагріте молоко(не більше 30 градусів), додаємо цукор 1 ст.л, дріжджі, гарно перемішуємо, щоб розчинились цукор і дріжджі в молоці. Ставимо в тепле місце на 15 хвилин, щоб активувались дріжджі.
- Коли опара готова, виливаємо її у миску, до неї додаємо олію, мед, яйця(всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури). Окремо просіюємо борошно, потім додаємо його до рідини і починаємо заміс тіста, вимішуємо не менше 10-15 хвилин, тісто повинно бути м’яким та еластичним. Далі кладемо його до миски, накриваємо рушничком, і ставимо в тепле місце підходити на 1 годину
- Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, присипаємо трішки борошном, обминаємо, щоб вийшли зайві пухирці, потім розрізаємо його на рівні і бажано одинакові за вагою шматочки, і рукою скатуємо у круглі кульки. Далі розкачуємо кожну кульку в овальну форму, викладаємо начинку з калини, гарно защіпуємо краї, і кладемо на протвінь, застелений пергаментом або змащений олією. Накриваємо їх рушничком і ставимо на 20 хвилин в тепле місце, щоб пиріжки підійшли.
Окремо у місткісті з’єднуємо молоко і яйце, збиваємо виделкою. Далі змащуємо яєчною сумішшю пиріжки.
- Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставимо випікатись на 25-30 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці
- Після випікання даємо пиріжкам охолонути, далі подаємо до столу.
Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×