Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Яйця - 2 шт.

Сметана - 100 г

Цукор - 1 столова ложка без чубчика

Сіль

Борошно - 320 г

Горілка - 1 столова ложка

Масло вершкове - 30 г

Олія рафінована для фритюра

Цукрова пудра для посипки

20240210_174252.jpg

Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину.

Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір.

Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині.

Готові хрустики посипати цукровою пудрою.

Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :)

Дуже любила такий хворост, в дитинстві мама часто робила. Я в останній раз жарила років 10 назад. Треба трошки зробити, це смачно!

І мені мама в дитинстві часто робила. Я згадую, як вона нажарить повну миску таких хрустиків, винесе нам на дитячий майданьчик, і ми, вся дітвора з двору, набігавшись, хрустіли ними та розмазували ту липку пудру по щокам. Зараз згадалося, нажарила, оскому збила, і все, більше найближчим часом робити не буду, бо я вже років тридцять так не бігаю, як тоді в дитинстві, а боки ж самі не зійдуть)