Jump to content
Магда

Качині ніжки, запечені з яблуком та бананом

Recommended Posts

Ингредиенты:

Качині ніжки - 2 шт.

Яблуко - 3 шт.

Банан - 2 шт.

Сіль, перець чорний, уцхо сунелі, чебрець

Качині ніжки обсушити паперовим рушником, обжарити їх на добре розігрітій сковорідці з краплею олії, відкласти у форму, в якій будуть запікатися. Зверху посолити, посипати звіжезмеленим чорним перцем з уцхо сунелі, покласти пару гілочок чебрецю.

Яблука розрізати на четвертинки, вирізати серцевинку і обжарити на тій же сковорідці, де перед цим обсмажувалися ніжки. Сковорода має бути гарно розігріта, аби яблука не розлізлися, а утворили карамелізовану скоринку. Викласти у форму до ніжок.

Банани почистити, розрізати навкоси на великі шматки. У мене були крупні банани, я порізала на чотири частини. Теж обсмажити на гарячій сковорідці. Додати у форму до качки з яблуками. Туди ж злити із сковорідки соус, який утворився після обжарювання всіх продуктів, його буде трішки, але ж не втрачати таку ароматну смакоту. Зверху ще трішки підсолити фрукти.

Запікати у розігрітій до 210 градусів духовці в закритій формі 30-35 хвилин. У мене велика скляна форма з кришкою, якраз для двох ніжок і ще є місце аби вони не щільно лежали, і між ними можна було викласти фрукти.

Рецепт придумала тільки що на вечерю, і так нам сподобалося, що я поспішила принести його вам. Вийшов дуже гармонійний смак, я навіть не сподівалася, що аж настільки) 

Обов'язкова опція при подачі - Соус до м'яса з червоної порічки і червоне сухе вино :x25(1):  Ну дуже рекомендую.

 

20231127_201839.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ох і видумщиця ти!

Це ж ніби ресторанна вечеря виходить!

А якщо я заміню червоне сухе на "мокреньке")), то рецепт не дуже відійде від оригінального?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 години тому, Алцьона сказав:

Ох і видумщиця ти!

Це ж ніби ресторанна вечеря виходить!

А якщо я заміню червоне сухе на "мокреньке")), то рецепт не дуже відійде від оригінального?)

:biggrin: дякую, Алла. А чи сухе, чи "мокреньке" - то вже такі дрібні нюанси, як кажуть "треба пробувать", аби на душу пішло)

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 хвилин тому, Магда сказав:

:biggrin: дякую, Алла. А чи сухе, чи "мокреньке" - то вже такі дрібні нюанси, як кажуть "треба пробувать", аби на душу пішло)

та я боялась, щоб не відійти від автентичності рецепту:f-0-146:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×