Ингредиенты: Помідори - 1,8 (1,9) кг Вода – 1,25 (1.3)л Сіль – 3 ст. л. (55г) Цукор – 6,5 ст. л. (100г) Спеції Часник - 1 головка   Метод Вже дуже давно роблю такі ось швидкоквашені помідорки, які "відлітають" зі столу зі страшною швидкістю!  Для цього рецепту потрібні маленькі помідори, бажано не більше ніж 5 см у діаметрі. Ідеально підходить сорт Солероссо, але й інші за розміром.
На банку 3л треба 1,8 кг.
Пару-трійку зубків часнику нарізати пластинками, можна ще навпіл пластинку розрізати.
Помидори промити. У кожному помідорі гострим ножем зробити неглибокий прокол у плодоніжку і вставити туди шматочок часнику.
У банку на дно покласти парасольку кропу, пару листя смородини, вишні, лаври, шматок гіркого перцю. Коротше, все на ваш смак тут немає чітких правил. Можна взагалі нічого не класти.
Укласти помідори у банку.
Залити розсолом – 1л 300мл води + 3 ст.л. майже без гірки солі + 6,5 ст. л цукру.
Я воду беру з під крана, просто розмішую спеції, не кип'ячу. Ви робіть за своїм розумінням.
Банку закрийте звичайною пластиковою кришкою чи просто шматочком марлі. Поставте банку в ємність, щоб стікав розсіл. Він не обов'язково витікатиме, просто страховка.
Поставте банку в найтепліше місце. Кришку періодично знімайте.
Процес триває приблизно 4-7 днів, залежно від температури.
Розсіл повинен помутніти, помідорки стануть "як газовані" - вираз мого чоловіка.
Після цього банку треба поставити у холодильник.
Найстрашніше у процесі - це фраза "а давай вже спробуємо!" Тому що якщо почати пробувати, то в холодильник уже не буде чого ставити! Я завжди жорстко припиняю ці спроби чоловіка, але сама нишком тягаю ці шалено смачні помідорки!Попереджаю - як тільки минуло 4 дні, одразу ставте другу банку! Першу навіть не розкуштуєте, як закінчиться!
Помідори треба тонкошкірі, швидше просоляться. Сливки  теж можна, але вони довше квасаються. Можна черри. Черрі прокваситься швидше.
Колір помідорів на ваш смак. Дуже прошу уважно читати пост, щоб вам одразу все було зрозуміло. Я завжди вказую усі нюанси.

Всім смачного!   Україна.  Дніпро Війна росії  з Україною День 189