Ингредиенты:
Опара: 100 мл тёплой воды
1- 2 ст. л. сахара
15-17 г свежих дрожжей
100 г муки
Тесто
1 яйцо
10 г ванильного сахара
20 г сливочного масла мягкого
или олії, можно пополам
40-50 г сметаны
0,5 ч. л. соли
200 г муки
Начинка
300-350 г вишни или других фруктов
(**300г буде в самий раз)
80 г сахара (** 100 г)
1 ст. л. кукурузного крахмала
(**я дала 1,5 ст.л. картопляного)
*50 г сиропа на
пропитку и блеск готового пирога.
Спочатку робимо опару за вказаними продуктами, залишаємо її на 15-20 хвилин.
Опара загусла, піднялась трошки, додаємо в неї все потрібне. Замішуємо м*яке тісто, накриваємо и даємо піднятися у три рази. В мене підійшло за годину в теплій духовці.
Поки тісто підходить, варимо начинку. Вишню без кісточок я з морозилки всипала в каструльку, посипала цукром и гріла до гарячого, потім трошки пробила блендером и всипала крохмаль.
Мої примітки з (**), крохмаль який був, він зараз не дуже цупкий, тому сиплю завжди більше. Ото було в самий раз!
І вишні треба 300г, бо всипала 350 і залишилася начинка.
Далі робимо як показує Оксана в ролику нижче, бо я не фоткала. Тільки я розділила тісто пополам и розкачувала по одному куску, так набагато легше.
Форма в мене є кірпічиком з бляхи (жестяная белая), розмір 28х11, я в неї іноді печу хліб і кекси. Вистлала її пергаментом і викладувала ті рюші. Заняття на швидкість і акуратність))), бо всі руки в вишні)))
Розстоювала в теплій духовці хвилин 25-30, далі пекла при 180 град. спочатку 30 хв, але донце було біле, тому переставила на нижню полицю в духовці і включила нижній тен. Зверху треба прикривати фольгою, бо та вишня швидко підсмажилася.
Пеклося в мене десь 45-50 хвилин, дивіться по своїй духовці і по донцю. Як підрум*янилося, то вже готово, пропеклося.
Як витягнула його з духовки, то кисточкою помазала зверху рідиною від абрикосового варіння, як раз була відкрита банка.
Вчора не встояла і відірвала бочок, смачнюще!!!
Ну а вже сьогодні ми з Вовою відірвалися!
Моя порада: не відривати шматки (а руці так і тягнуться це зробити!), а як охолоне, то різати гострим ножем під кутом на скибки. Бо відірвані шмати бруднять руки, хоча потім їх так смачно облизувати))))
Цей рецепт на днях побачила в ютубі, він мені снився дві ночі! Я дуже полюбляю вишневу начинку, а тут ще й така краса спечена. Це ж моє, оті витребеньки з тіста! Я буду тепер дуже часто цей пиріг пекти, треба з маком зробити, Вова забажав.
Рецепт з розряду шедеврів!!! ну то на мій смак. Тісто взагалі без слів!
Ну і мої не дуже красиві фотки