Ингредиенты:
На 1кг готового, порізаного м’яса:
Сіль нітритна – 25гр
Цукор – 3гр
Гірчиця(порошок) – 2гр
Часник сушений –3гр
Перець чорний – за смаком, десь 1-2гр
Копчена паприка – 3гр
Метод
Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина.
Зрізаю весь жир.
Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм.
Зважую, і додаю спеції.
Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть.
Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин.
Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку.
Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі.
Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам.
За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально.
З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр
Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала.
Україна
Війна росії з Україною
День 829