Ингредиенты: Перець слабогострий типу цицак 
Часник 
Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 50мл
Сіль - 1 ч.л 
Цукор - 0.5 ч.л.
Лимонна кислота -  1/4 ч. л.
Олія -50мл   Метод Перець маринується в 0,5 л пластиковій пляшці, потім пляшка розрізається і перець перекладається в баночку в холодильник на зберігання.
Перець  помити, дати обсохнути.
У перця обрізати плодоніжку, нарізати його шматочками по 3-4 см. Закласти перець в пляшку разом з часником, наскільки можливо щільно.
Засипати у пляшку 1ч.л. солі, 0,5 ч. л цукру, 1/4 ч. л. лимонної кислоти, влити 50 мл винного (у мене яблучний) оцет, 50 мл олії.
Закрити пляшку кришечкою, струсити пляшку для розчинення солі, цукру.
Покласти пляшку горизонтально, перекочувати кілька разів на день.
Перець пожовкне. 
Через 3 дні поставити пляшку в холодильник.
Якщо пляшку відкрили, то перекласти перець у скляну банку.
Маринується без води.
Я перець маринувала у скляній пляшці від соусу, можна й у банку, звісно. Смак перцю за цим рецептом мені подобається більше, ніж у Варіанта 1.         Україна Запоріжжя Війна росії  з Україною День 1010