Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності. Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре! Хек  500 г (філе без шкірки з 2 рибин) Червона риба  150 г (обрізь) Яйця  3 шт. Сливки   200 мл (в мене 10%) Панірувальні сухарі   60 г Молоко   50 мл Кетчуп   2 ст.л. (можна томатпасту, помідори) Цибуля  1 шт. Сіль, перець Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше. Желатин  2 ч.л. На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу. В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати.  Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком. Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!). У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски. Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин.  Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент. Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним. Тепер враження. Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла. Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування. Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила! Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості! Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу.