Ингредиенты:
Яйця 4 шт ( 240 г)
Жовтки 4 шт (80 г)
Цукор 0,5 ст. л
Сіль 0,5 ст. л.
Олія 2 ст. л
М'яке масло 150 г
Дріжджі пресовані 125 г
Тепле молоко 250 г
Тертий пармезан 200 г
Овечій тертий сир 150 г
Борошно 750 г
Розпушувач Dr.Oetker 2 пакети (20г)
( в оригіналі 1 пакет)
Твердий сир (Емменталь, Голандський ) 100 г
Кунжут для посипки
Якщо точніше, вона не зовсім солона, а просто не солодка. З шинкою, ковбаскою саме те!
Яйця, жовтки, цукор, сіль збити міксером, додати олію, масло. Ще трошки збити, щоб усе об’єднати.
Дріжджі і молоко перемішати. Додати до яєчної маси.
Всипати пармезан і овечій сири ( вони мають бути вистояні, тобто тверді і мають добре тертися на дрібненькій тертці.)
Додати борошна і розпушувач. Добре вимісити і додати твердий сир, порізаний кубиками. Вимішати. Тісто виходить м'яке.
Відразу накласти у форми на одну третю.
В духовку 30° на 45-50 хв, поставити щоб підросли. Далі збільшити на 200° і випекти до готовності, приблизно 40хв.
( але я дала підійти тісту, змастила збитим яйцем, посипала кунжутом, а потім поставила до вже розігрітої духовки)
Дуже смачні ті шматочки розплавленого сиру!
Я посипала зверху кунжутом.
З сиром можна експериментувати. Перший раз робила пармезану було всього 50 г, решту дала терти звичайний, голландський. Терла не на бурячкову, а на мілкішу тертушку.
Вихід : діаметр 9 см - 2 шт, 11 см - 1шт, 13 см - 1 шт в формах для кексів 6 шт
Джерело: https://www.facebook.com/groups/443732229149382/posts/1363160987206497/