Солона паска з сиром

Автор: спокусницЯ, в Паски, баби

Солона паска з сиром

Інгредієнти

• Яйця — 4 шт ( 240 г)
  • Жовтки — 4 шт (80 г)
  • Цукор — 0,5 ст. л
  • Сіль — 0,5 ст. л.
  • Олія — 2 ст. л
  • М'яке масло — 150 г
  • Дріжджі пресовані — 125 г
  • Тепле молоко — 250 г
  • Тертий пармезан — 200 г
  • Овечій тертий сир — 150 г
  • Борошно — 750 г
  • Розпушувач Dr.Oetker — 2 пакети (20г)
  • ( в оригіналі — 1 пакет)
  • Твердий сир (Емменталь, Голандський ) — 100 г
  •  Кунжут для посипки 
Що ще приготувати з цих продуктів →

Якщо точніше, вона не зовсім солона, а просто не солодка. З шинкою, ковбаскою саме те! 

Яйця, жовтки, цукор, сіль збити   міксером, додати   олію, масло. Ще трошки збити, щоб усе об’єднати.

Дріжджі  і молоко  перемішати. Додати до яєчної маси.    

Всипати пармезан і  овечій  сири   ( вони  мають бути вистояні, тобто  тверді і мають добре тертися на дрібненькій тертці.)

Додати   борошна і розпушувач.  Добре вимісити і додати  твердий сир, порізаний кубиками.   Вимішати. Тісто виходить м'яке.

Відразу накласти у форми на одну третю.

В духовку 30°   на 45-50 хв, поставити  щоб підросли. Далі збільшити на 200° і випекти    до готовності, приблизно 40хв.

( але я  дала підійти тісту, змастила збитим яйцем, посипала кунжутом, а потім поставила до вже розігрітої духовки)

Солона паска з сиром

Дуже смачні ті шматочки розплавленого сиру!

Солона паска з сиром

Я посипала зверху  кунжутом.

З сиром можна  експериментувати. Перший раз робила пармезану було всього 50 г, решту дала терти звичайний, голландський. Терла не на бурячкову, а на мілкішу тертушку.

Вихід : діаметр 9 см - 2 шт,  11 см - 1шт,  13 см - 1 шт    в формах для кексів 6 шт 

Джерело:  https://www.facebook.com/groups/443732229149382/posts/1363160987206497/

Оцінка рецепта

Ще немає оцінок — будьте першими
Готували за цим рецептом? Оцініть:

Схожі рецепти

Яка красива паска, та й ще незвична, солона. Розріз просто ВАУ!!!

Спокусниця все спокушає нас:girlhand:

Я щойно купила формочок із розрахунку на солодкі паски.... піду тепер докупляти, бо і ці хочу спекти!!

Можна овечий не шукати? Замість нього голандський чи пармезан кинути?

Алцьона написав(-ла):

Можна овечий не шукати? Замість нього голандський чи пармезан кинути?

Так, дорогенька! Я так і робила, навіть пармезану було мало,  просто замінила, по вазі  звичайним твердим. 

Всьо, пасці бути. Я вже і сестру порадувала, що наділю пасочкою))

Оце подумала, колись сушила помідори, кружальцями, як сушать апельсин, лимон. Можна гарний декор зробити, тільки потрібно   маленькі  чері порізати на кружальця і посушити... тай лимон теж можна.

натрапила на  ось такий декор  "солоної" паски  

"Зверху на пасці заливка з вершкового сиру, сметани та хрону"

автор   natalyavasilik  

Солона паска з сиром

Оксанко, а я вже пасочок твоїх напекла. В кухні стоїть аромат сирної палички або ж хачапурі)

Ти дозволила експериментувати із сиром, то я і рада стараться.

Натерла 350г голандського і шматочками 100 г косички - копченої і некопченої. Все, що знайшла в магазині))

Солона паска з сиром

Яка краса! І як тобі враження? Я от не додумалась копченого додати.

Kolnvls Учасники

Підкажіть, скільки треба по грамовці всього, на одну середню таку пасочку, дякую ☺️

Kolnvls написав(-ла):

Підкажіть, скільки треба по грамовці всього, на одну середню таку пасочку, дякую ☺️

Тісто в дуже малому об*ємі завжди гірше, чим в великому. Тісту треба вибродити і малий об*єм тут не дасть того смаку.

Зробіть хоча б половину рецепта.

Светочка, дякую,  за відповідь! Згодна   на 100  %

Щоб відповісти або поставити запитання, увійдіть на форум.

УвійтиЗареєструватися