Перейти до вмісту
спокусницЯ

Солона паска з сиром

Recommended Posts

Ингредиенты:

Яйця 4 шт ( 240 г)

Жовтки  4 шт  (80 г)

Цукор  0,5 ст. л

Сіль  0,5 ст. л.

Олія 2 ст. л

М'яке масло 150 г

Дріжджі пресовані 125 г

Тепле молоко 250 г

Тертий пармезан 200 г

Овечій тертий сир 150 г

Борошно 750 г

Розпушувач Dr.Oetker 2 пакети (20г)
( в оригіналі 1 пакет)

Твердий сир (Емменталь, Голандський  )    100 г

 Кунжут для посипки 

large.IMG_20220415_163851.jpg.8b33371cee235ec07dcbc94afc7eafc5.jpg

Якщо точніше, вона не зовсім солона, а просто не солодка. З шинкою, ковбаскою саме те! 

Яйця, жовтки, цукор, сіль збити   міксером, додати   олію, масло. Ще трошки збити, щоб усе об’єднати.

Дріжджі  і молоко  перемішати. Додати до яєчної маси.    

Всипати пармезан і  овечій  сири   ( вони  мають бути вистояні, тобто  тверді і мають добре тертися на дрібненькій тертці.)

Додати   борошна і розпушувач.  Добре вимісити і додати  твердий сир, порізаний кубиками.   Вимішати. Тісто виходить м'яке.

Відразу накласти у форми на одну третю.

В духовку 30°   на 45-50 хв, поставити  щоб підросли. Далі збільшити на 200° і випекти    до готовності, приблизно 40хв.

( але я  дала підійти тісту, змастила збитим яйцем, посипала кунжутом, а потім поставила до вже розігрітої духовки)

large.IMG_20220415_154241.jpg.b3635e85333bcfd184dfdfd105028449.jpg

Дуже смачні ті шматочки розплавленого сиру!

large.IMG_20220415_165639.jpg.aced64c320a8011f239eccfcf358da23.jpg

Я посипала зверху  кунжутом.

З сиром можна  експериментувати. Перший раз робила пармезану було всього 50 г, решту дала терти звичайний, голландський. Терла не на бурячкову, а на мілкішу тертушку.

Вихід : діаметр 9 см - 2 шт,  11 см - 1шт,  13 см - 1 шт    в формах для кексів 6 шт 

 Джерело:  https://www.facebook.com/groups/443732229149382/posts/1363160987206497/  

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Яка красива паска, та й ще незвична, солона. Розріз просто ВАУ!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Спокусниця все спокушає нас:girlhand:

Я щойно купила формочок із розрахунку на солодкі паски.... піду тепер докупляти, бо і ці хочу спекти!!

Можна овечий не шукати? Замість нього голандський чи пармезан кинути?

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 години тому, Алцьона сказав:

 

Можна овечий не шукати? Замість нього голандський чи пармезан кинути?

 

Так, дорогенька! Я так і робила, навіть пармезану було мало,  просто замінила, по вазі  звичайним твердим. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Всьо, пасці бути. Я вже і сестру порадувала, що наділю пасочкою))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оце подумала, колись сушила помідори, кружальцями, як сушать апельсин, лимон. Можна гарний декор зробити, тільки потрібно   маленькі  чері порізати на кружальця і посушити... тай лимон теж можна.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

натрапила на  ось такий декор  "солоної" паски  

"Зверху на пасці заливка з вершкового сиру, сметани та хрону"

автор   natalyavasilik  

image.png.f1f9173d678cb4df8d4487fe089d1b25.png

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксанко, а я вже пасочок твоїх напекла. В кухні стоїть аромат сирної палички або ж хачапурі)

Ти дозволила експериментувати із сиром, то я і рада стараться.

Натерла 350г голандського і шматочками 100 г косички - копченої і некопченої. Все, що знайшла в магазині))

20230413_171912.thumb.jpg.3d459d4ba195ae41ef5d6606cf4cf036.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Яка краса! І як тобі враження? Я от не додумалась копченого додати.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×