Ингредиенты: Нарізані кільцями огірки - 1кг Нарізана ріпчаста цибуля (напівкілтцями) -  250г Сіль - 2 ч.л. Яблучний оцет 6% - 350мл Цукор - 300г Куркума - 0.5 ч.л. Французька гірчиця - 2 ст .л. Чорний перець горошок - пів ч л Метод На 1 кг порізаних кільцями огірків  (на ці пікулі огірки можна і косі, і пузатенькі, на тертці Бьорнер - пісня) додаємо нарізаної ріпчастої цибулі (напівкілтцями - на тертці Бьорнер), додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 3 години.

Через 3 години злити сік, додати яблучний оцет, цукор, куркуму, французьку гірчицу, чорний перець.

Добре перемішуємо, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, готуємо 3 хв. і розкладаємо по стерилізованим банкам.

Перевертаємо, кутаємо і залишаємо до повного охолодження.  Три роки вже роблю! Зберігаються нормально, по смаку, як з бургера Макдональдс!
⠀ Джерело:  juli_co.ok   Украіна Київ Війна росії  з Україною День 525