Ингредиенты:
груші цупкі 2 кг
лимон середній 1,5 шт. (або 1 великий)
цукор 0,8-1 кг
гвоздика 5 бутонів
В мене в цьому році знов вродили груші. Маю одне дерево Любіміца Клаппа, кожен рік гілки лежать на землі від врожаю. Вирішила зварити варення з груш, раніше не робила.
Для варення треба брати стиглі, але тверді груші, тоді не розваряться в кашу.
Груші порізати скибочками.
Лимон з кожурою порізати невеликим кубиком.
В каструлю, де будете варити варення, складати шарами груші, лимон і цукор. Води не треба! Залишити на ніч або на 12 годин. Буде багато соку з груш.
Каструлю поставити на середній вогонь і довести варення до кипіння. Виключити і залишити на 12 годин (приблизно). Я варила зранку і ввечері.
Так варити варення 4-6 днів, доводячи до кипіння і вистоювати. Варення потроху буде густіти, дольки груш становляться полупрозорими, смачними.
Коли варення буде потрібної вам гущини, то в останнє кіп*ятіння киньте в каструлю гвоздику і проваріть десь 10 хвилин на середньому вогні.
Гарячим розкладайте в банки, щоб в кожну банку попала 1 гвоздичка. Закатайте.
Вихід приблизно 2 літра.
Дууже смачне і красиве варення!!! І чому я раніше таке не варила?
Лимоном перекладати обов*язково спочатку, так груша залишиться ціленькими дольками.
Украіна
Дніпро
Війна росії з Україною
День 565