Ингредиенты:
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Цукор - 1 столова ложка без чубчика
Сіль
Борошно - 320 г
Горілка - 1 столова ложка
Масло вершкове - 30 г
Олія рафінована для фритюра
Цукрова пудра для посипки
Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину.
Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір.
Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині.
Готові хрустики посипати цукровою пудрою.
Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :)