Ингредиенты: Опара:
20 г свіжих дріжджів (7г сухих)
120 г молока
25 г цукру
40 г борошна Тісто: 175 г яєць
25 г +115 г  цукру
250 г кисломолочного сиру  1/4 ч.л. куркуми
ванілін 1/3 ч.л. солі
50г вершкового масла
300г борошна  ( +150 г)
цедра з  1-2 апельсинів
100 г апельсинових цукатів (або  сок 1 апельсина + 100 г кураги)  Приготування Якщо ви вирішили робити з курагою, її потрібно порізати міленько і замочити в апельсиновому соці заздалегідь. Можна додати алкоголя)  Опара. Дріжджі  покришити,  додати  нехолодне молоко, цукор, борошно, перемішати і  залишити  на 15-30хв, щоб збільшилось в розмірі рази в два.  Тісто. Сир перетерти  ( на сито, блендером, головне, щоб була гладенька маса)  Поставити в холодильник, в тісто даємо  його холодним! Яйця ( холодні) , цедра,  куркума, сир , ваніль і  25 г цукру    в  чашу комбайна, трішки  перемісити. Додати 300г борошна. (  в основному рецепті саме така кількість борошна, але я додаю ще  150 г , мені так більше подобається)      Місити 10-15 хв. Тепер настала черга ввести  залишок    цукру   115 г  ( щоб трішки охолодити тісто, яке нагрілось за час замісу, цей цукор в мене стоїть в холодильнику, заздалегідь)  Перемісити. Додаємо сіль  і масло. Масло не тепле, але не тверде, порізане на маленькі шматочки. Замішуємо ще   5-10 хв.  І  вводимо   цукати, трішки вмісили і досить! Тісто липке! Тісто не туге.  Даємо підійти в рази 2-3. Розкладаємо по формочкам, ( на половину форми)  чекаємо щоб  підійшло і випікаємо  при температурі 180  до температури в середині пасочки   93-95  градусів. Печу з додаванням води на дно духовки.  Не  намагайтесь досягнути вищої температури в середині, перепікання висушує!   Після випікання  охолоджую догори дригом, підвісивши на шпажки.  Покриваю  паски тільки Глазурь на желатине для пасок, куличей и любой выпечки  Якщо  є бажання зробити її з апельсиновою ноткою, замініть воду на  сік апельсиновий ( а якщо ще мало,  ароматизатор в допомогу)) Рецепт  не важкий, усе приготування займає не більше 4  годин.

https://www.instagram.com/p/DWjdXjbOpgf/   Україна Житомирська обл. Війна росії  з Україною День  1508