Ингредиенты:
Опара:
20 г свіжих дріжджів (7г сухих)
120 г молока
25 г цукру
40 г борошна
Тісто:
175 г яєць
25 г +115 г цукру
250 г кисломолочного сиру
1/4 ч.л. куркуми
ванілін
1/3 ч.л. солі
50г вершкового масла
300г борошна ( +150 г)
цедра з 1-2 апельсинів
100 г апельсинових цукатів (або сок 1 апельсина + 100 г кураги)
Приготування
Якщо ви вирішили робити з курагою, її потрібно порізати міленько і замочити в апельсиновому соці заздалегідь. Можна додати алкоголя)
Опара.
Дріжджі покришити, додати нехолодне молоко, цукор, борошно, перемішати і залишити на 15-30хв, щоб збільшилось в розмірі рази в два.
Тісто.
Сир перетерти ( на сито, блендером, головне, щоб була гладенька маса) Поставити в холодильник, в тісто даємо його холодним!
Яйця ( холодні) , цедра, куркума, сир , ваніль і 25 г цукру в чашу комбайна, трішки перемісити. Додати 300г борошна. ( в основному рецепті саме така кількість борошна, але я додаю ще 150 г , мені так більше подобається) Місити 10-15 хв.
Тепер настала черга ввести залишок цукру 115 г ( щоб трішки охолодити тісто, яке нагрілось за час замісу, цей цукор в мене стоїть в холодильнику, заздалегідь) Перемісити.
Додаємо сіль і масло. Масло не тепле, але не тверде, порізане на маленькі шматочки. Замішуємо ще 5-10 хв. І вводимо цукати, трішки вмісили і досить! Тісто липке!
Тісто не туге. Даємо підійти в рази 2-3. Розкладаємо по формочкам, ( на половину форми) чекаємо щоб підійшло і випікаємо при температурі 180 до температури в середині пасочки 93-95 градусів. Печу з додаванням води на дно духовки. Не намагайтесь досягнути вищої температури в середині, перепікання висушує! Після випікання охолоджую догори дригом, підвісивши на шпажки.
Покриваю паски тільки Глазурь на желатине для пасок, куличей и любой выпечки Якщо є бажання зробити її з апельсиновою ноткою, замініть воду на сік апельсиновий ( а якщо ще мало, ароматизатор в допомогу))
Рецепт не важкий, усе приготування займає не більше 4 годин.
https://www.instagram.com/p/DWjdXjbOpgf/
Україна
Житомирська обл.
Війна росії з Україною
День 1508